Star Wars Povstalci: Darth Maul možná konečně dopoví svůj příběh

Star Wars Povstalci: Darth Maul možná konečně dopoví svůj příběh | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pokud pravidelně nesledujete seriály, možná vás překvapí, že Darth Maul přežil Epizodu I. Seznamte se s tím, co všechno po ní prožil a jak se jeho osud (možná) chýlí k závěru.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Spolu s nimi se pak Maul znovu vydal na Mandalore a pokusil se jeho o znovuovládnutí. Ahsoka, bývalá učednice Anakina Skywalkera, se o jeho plánech dozvěděla a požádala Anakina s Obi-Wanem o pomoc při dopadení Maula a osvobození Mandaloru. V tom okamžiku ovšem dva Jediové obdrželi zprávu od mistra Yody o útoku na Coruscant a unesení kancléře, což je pak začátek Epizody III: Pomsty Sithů. Ahsoka se tak s Maulem musela vypořádat sama. Maul byl poražen, ovšem s vydáním Rozkazu 66 se Maulovi podařilo utéct a Ahsoka se jakožto bývalá padawanka musela ukrýt.

A nyní se konečně dostáváme do období druhé série Star Wars: Povstalci. Maul se ukrýval na planetě Malachor, kde se snažil ukořistit již zmíněný sithský holokron, což se mu s pomocí Ezry nakonec podařilo a ve třetí sérii jej společně otevřeli. Maul se určitě nezbavil své zášti vůči svému bývalému mistrovi, který ho zatratil a odmítl přijmout zpátky, když ale mohl znát odpověď na jakoukoliv otázku prostřednictvím holokronu, rozhodl se zjistit, co se stalo s jeho dávným nepřítelem. Proč by ale Maul pořád tolik toužil Obi-Wana zabít? Nepotrestal ho už dost, když zabil jeho lásku Satine?

Abychom zcela jasně pochopili Maulovu motivaci, musíme se na jeho příběh dívat jeho očima. Maul byl předurčen k tomu stát po boku Dartha Sidiouse, až Republika a Jediové padnou. Prošel si těžkým výcvikem a své mise vždy splnil. Při střetu s Qui-Gonnem a Obi-Wanem na Naboo prokázal, že dokáže porazit i skutečného mistra Jedi, když Qui-Gonna zabil. Pak se ale stalo něco, s čím Maul rozhodně nepočítal a co navždy změnilo jeho život. Maul se nedomníval, že by ho Obi-Wan, pouhý padawan, mohl porazit. Počínaje jeho porážkou na Naboo se ovšem Maulův život doslova otočil vzhůru nohama. O co se Maul pokusil, v tom selhal. Je tak velice pravděpodobné, že za všechno, co se mu kdy stalo, viní Maul právě Obi-Wana a při zjištění, že je stále naživu, neváhá a chce svou nemesis zničit jednou provždy. Nicméně, jelikož se Obi-Wan objevuje v původní trilogii a Maul nikoliv, je jasné, že jeho cesta za pomstou nedopadne dobře. Jak by to ale mohlo skončit?

Zápletka tohoto očekávaného dílu seriálu Star Wars: Povstalci těží z nekanonického příběhu Old Wounds, kde Maul našel Obi-Wana na Tatooine a svedl s ním souboj v blízkosti domu strýce Owena a tety Beru. Obi-Wan nakonec Maula porazil, váhal ovšem s tím, zda mu udělit smrtící ránu, jelikož kodex Jediů toto zakazoval. Na scénu pak přišel Owen, který klečícího Maula zastřelil.

Je možné, že chystaná epizoda dopadne podobným stylem? Osobně si myslím, že tvůrci přijdou s něčím trochu jiným. Docela často se totiž stává, že si tvůrci vezmou nějaký materiál z expandovaného univerza a přizpůsobí si ho po svém, viz. velkoadmirál Thrawn. Je velmi pravděpodobné, že místo Owena do souboje nějakým způsobem zasáhne právě Ezra, který chce Obi-Wana zachránit. Zabije ale Maula Obi-Wan, Ezra nebo někdo jiný? Nebo se snad Maulovi podaří znovu utéct? Jak to celé dopadne se dozvíme velice brzy, nový díl vyjde již zítra v ranních hodinách našeho času.

Myslíte si, že chystaný souboj s Obi-Wanem Maulův příběh definitvně ukončí? A zazní podle vás během souboje skladba Duel of the Fates z Epizody I?

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

DanielFF | 19.03.2017 13:16
Red Hood Děkuji ti za pochvalu ;) Finální souboj na Tatooine byl celkem hodně kontroverzní, když se podíváme na všechny jejich předešlé souboje. Nicméně napíšu o tomto souboji krátkou novinku, kde i vysvětlím, co se tvůrci snažili říct tím, že to udělali takhle. Jejich vysvětlení docela dává smysl, třeba se ti to bude nakonec aspoň trošku líbit ;)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu