Populární seriály při aktuální situaci nepřinesou fanouškům letos rozuzlení

Populární seriály při aktuální situaci nepřinesou fanouškům letos rozuzlení | Fandíme seriálům
CBS/CW/ABC
Zobrazit dalších 14 obrázků
The Flash, Malý Sheldon nebo Chirurgové fanouškům nedopoví letošní příběhy. Třeba u Lovců duchů se jen tak nedočkáme kompletního uzavření.

Jako vždy platí, že lidské životy a schopnost obživy jsou daleko důležitější, než pokažená zábava, nicméně právě na zábavní průmysl se tu specializujeme, tak pojďme na další nepříjemnou zprávu pro milovníky pohyblivých obrázků. Řada populárních seriálů nedokončí svoje aktuální série.

Na službách jako Netflix či na kabelových stanicích se často natáčí většina epizod jedné řady najednou nebo alespoň s předstihem. Volně šířené stanice jako ABC nebo Fox natáčejí daleko větěší množství epizod a natáčejí je (a uveřejňují) průběžně - posupně. Seriály tradičně končí svoji sezonu v květnu, což znamená, že poměrně velké procento seriálů pro terestriální vysílání nemá poslední epizody zatím natočené. Obvykle je běžné, že poslední epizody série nabídnou jisté vyvrcholení a alespoň částečné uzavření některých příběhových linek. Tentokrát všechno bude jinak a vypadá to, že spousta seriálů skončí tak nějak „uprostřed věty“, aniž by fandové dlouhou dobu tušili, co s jejich oblíbenými hrdiny bude dál.

Podrobnosti přinesly servery Vulture a Deadline, které uvádějí, které seriály byly postižené. V tuhle chvíli se konkrétně mluví o seriálech Superstore, Bull, FBI, SEAL Team, S.W.A.T., Malý Sheldon, Bob Hearts Abishola, Neighborhood, Chicago, Právo a pořádek, New Amsterdam, The Flash, Supergirl, Batwoman, Riverdale, DynastieThe Blacklist, Chirurgové, Nancy Drew, Goldbergovi, Schooled, American Housewife či Last Man Standing.

V ještě daleko těžší situaci jsou pak seriály Lovci duchů a Empire, které nekončí jen aktuální sérii, ale rovnou celý seriál. K úplnému závěru se blíží také Taková moderní rodinka a Hawaii Five-0, ale ty už mají dotočeno delší dobu. A seriál The 100 také končí, ale ještě narychlo stačil poslední záběry dokončit během víkendu.

Televizní stanice teď řeší, jak se situací naložit. Nejprve se řeší nejbližší dny. Stanice potřebují zaplnit program až do května, takže zbývající natočené epizody se budou šetřit, častěji se objeví pauzy vyplněné reprízami a fanoušci jednotlivých seriálů zkrátka budou na další díly svých oblíbených show čekat delší dobu.

Pak jsou tu epizody, které už jsou natočené, ale ještě neprošly postprodukcí. Zatím se ve střižnách pracuje, akorát s tím rozdílem, že tam je fyzicky přítomno daleko méně pracovníků a spousta věcí se řeší na dálku přes Skype. Ale nikdo neví, jestli i postprodukce nebude časem uzavřena. Kromě střihu je samozřejmě také třeba dodělat triky, dále je třeba doplnit hudbu, ruchy, nastavit vyvážení všech zvuků, doladit barevnost obrazu atd. Pokud by kterýkoliv z kroků postprodukce byl aktuální situací znemožněný, tak hrozí, že stanice budou mít k dispozici ještě méně epizod, popřípadě že budou muset několik posledních dílů nabídnout v daleko menší kvalitě provedení, než jsou diváci zvyklí.

Co bude ale s dokončením jednotlivých příběhů? Některé větší seriály jako The Blacklist nebo Chirurgové zjišťují, zda se aktuální bezpečnostní opatření nějak obejít a posledních pár epizod dotočit. To však působí každým dnem méně a méně pravděpodobně, i když třeba zmiňovaným Lovcům duchů už údajně chyběly do konce asi jen dvě epizody.

Jakmile nebude možné sérii dokončit (a ve většině případů nebude), tak je na stole několik variant. Rozvyprávěné příběhy se zkrátka dotočí v nejbližším možném čase a odvysílají se se zpožděním. Třeba letos na podzim (za předpokladu, že už krize pomine), v době, kdy by za normálních okolností začínala úplně nová řada. Anebo se aktuální série prostě utnou ve své nedokonalé podobě a nedopovězené příběhy budou zahrnuty do vyprávění příštích sezon (tzn, že celkově by vzniklo menší množství epizod, než podle prapůvodního plánu a první epizody příští řady by se nevěnovaly okamžitě novému příběhu, ale nejprve by dopověděly nedořešené věci z minula).

To ale samozřejmě není možné u seriálů, které končí. Není tak vyloučené, že Empire či Lovci duchů fanouškům vytoužené finále nabídnou až někdy dodatečně, ve formě nějakého jednorázového speciálu.

PS: Na závěr rychlé doplnění: Seriál Koruna zatím v Británii pokračuje v natáčení 4. série situaci navzdory. Čtvrtá řada antologické série Fargo naopak natáčení přerušila odsouvá se i premiéra. A přerušuje se také natáčení chystaného seriálu Cesta kolem světa za 80 dní s Davidem Tennantem v hlavní roli.

Zdroje: Vulture, Deadline, Deadline II, Deadline III, Deadline IV

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest