Více než polovina letošních seriálů bude odložena na rok 2021

Více než polovina letošních seriálů bude odložena na rok 2021 | Fandíme seriálům
CW
Zobrazit dalších 10 obrázků
Pozastavení seriálových produkcí bude mít neblahý dopad na jejich plánované datum uvedení.

Televizní produkce v USA jsou stále pozastaveny kvůli koronavirové pandemii a pomalu se začínají objevovat zprávy o odkládání premiér na příští rok či na neurčito. Dopad globální pandemie budou tak diváci pociťovat i v příštím roce, neboť více jak polovina seriálových premiér bude z letošního podzimu přesunuta až na první polovinu příštího roku. Následkem čehož dojde k překopání harmonogramu plánovaných premiér na rok 2021.

Knightfall: V Česku natáčený středověký seriál se po 2 řadách ruší
 

Mnoho seriálů bylo letos ukončeno předčasně. Dotklo se to například seriálu Živí mrtví, který stihl odvysílat díly do předposlední epizody desáté série, ale také šestnácté sezóny Chirurgů, čtvrté řady Riverdale či komiksových seriálů stanice CW. Právě CW je jedna z prvních stanic, která ohlásila odložení všech svých komiksových sérií ze sdíleného světa Arrowverse na první čtvrtletí příštího roku. Následně potvrdila, že finální řada seriálu Lovci duchů má natočeno osmnáct dílů z celkových dvaceti a že se zbývající dva díly natočí, hned jak to bude možné.

Dle serveru Deadline bude odloženo více než 60 % amerických seriálů, které pro nové epizody počítaly s datem premiéry na druhou polovinu letošního roku. Z analýzy firmy Ampere Analysis vyplývá, že dopad plošného zastavení televizních produkcí budou diváci pociťovat ještě během příštího roku. Dále se firma domnívá, že se na televizních obrazovkách v druhé polovině letošního roku bude celkově měsíčně objevovat o 5 až 10 % seriálů méně, než bylo původně stanoveno.

Bohužel zatím není jasné, kdy se seriálové produkce v USA i ve zbytku světa vrátí do normálu. V České republice se již některé televizní štáby vrátily k natáčení, avšak stále ne všechny. Zatím se zdá, že z letošní šlamastyky bez větších potíží vybruslí pouze Netflix, jenž oznámil, že má dostatek předtočených seriálů na to, aby pokryl novým obsahem celý letošní rok i za předpokladu, že se obnoví seriálové produkce až ve druhé polovině letošního roku.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest