Chirurgové: Co by se stalo, kdyby závěr 16. řady nebyl zrušený a co bude dál

Chirurgové: Co by se stalo, kdyby závěr 16. řady nebyl zrušený a co bude dál | Fandíme seriálům
Buena Vista Television
Zobrazit dalších 25 obrázků
Kvůli koronaviru byla šesnáctá řada ukončena předčasně, finále tak bylo jiné, než se původně plánovalo.

Stejně jako mnoho jiných seriálových kolegů, i Chirurgů se týká předčasné ukončení aktuální sezóny. Původní plán byl nabídnout dvacet pět dílů, ale nakonec byl seriál, respektive jeho 16. řada, letos ukončen dílem s pořadovou číslovkou 21. 

Chirurgové konečně odhalili, kam záhadně zmizel Karev
 

Finální epizoda tak byla jiná, než bylo původně v plánu. O tom promluvila showrunnerka seriálu Krista Vernoff. Ta sice prohlásila, že jsou s finále šestnácté řady spokojeni, protože měli tvůrci štěstí a daná epizoda působí jako závěr řady, přestože to tak nebylo zamýšleno. Nicméně pokud jde o plány na "reálné" finále, tak ty byly jiné. 

Souvisely se sérií Station 19 (na které Vernoff také pracuje), což je druhý spin-off Chirurgů. Ve finále Chirurgů se měly tyhle dva projekty prolínat, dočkali bychom se velkého crossoveru:

"Je ironií, že až se diváci podívají na 15. a 16. epizodu seriálu Station 19, pravděpodobně zachytí to, co jsme původně plánovali [pro finále šestnácté řady Chirurgů]. Je to nejpodivnější věc, kterou jsme kdy zažili. A pro nás to bezesporu z kreativního hlediska znamená unikátní výzvu."

Takže i když v případě Chirurgů finále nepřináší plánovaný cross-over, bude to fandům alespoň částečně vynahrazeno ve Station 19

"Ano, ano [postavy z Chirurgů ve zbývajích dílech aktuální třetí řady Station 19] budou. Postavy z Chirurgů budou k vidění v zatím poslední dvou dílech Station 19, což je jistě milé překvapení pro fandy. Spousta postav z Chirurgů je v 15. a 16. epizodě Station 19."

Vernoff nechtěla prozradit detaily toho, co se v původně plánovaném finále Chirurgů mělo odehrát, protože některé zápletky budou použity v již schválené sedmnácté řadě, nicméně nemáme čekat, že by první díly příští série vznikaly podle scénářů, které už byly napsané pro sérii aktuální. Vzniknou scénáře úplně nové, které si z těch dosavadních pouze vezmou některé prvky.

Pokud jde o budoucí plány, tak je tu možnost, že do příběhu bude zakomponován koronavirus, ale žádné větší diskuse o tomto neproběhly, stejně tak není jasné, jestli se znovu budou Chirurgové prolínat se Station 19. Dobrou zprávou pro fandy je, že tvůrci neuvažují o tom, že by v další řadě došlo k nějaké výrazné změně v případě postav, což je milé překvapení s ohledem na to, jak často se u seriálu mění obsazení.

V aktuální televizní sezóně tedy Chirurgové už k vidění nebudou, nicméně, jak bylo řečeno, postavy z nich se objeví v několika dílech Station 19, která měla to štěstí, že stačila natočit všechny zamýšlené epizody. Třináctá bude mít premiéru 16. 4., čtrnáctá o týden později a u 15. a 16. zatím datum odvysílání uvedeno nebylo, ale zřejmě by neměla proběhnout pauza, takže bychom se jich měli dočkat s týdenními rozestupy.

Zdroj: TVline, Deadline, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu