Resident Evil: Trailery představují chystanou brutální zombie zábavu

Resident Evil: Trailery představují chystanou brutální zombie zábavu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netflix za to pořádně vzal. Dočkáme se konečně pořádného zpracování oblíbených her?

Hororová videoherní série Resident Evil je extrémně populární. Existuje od roku 1996 a od té doby vznikla necelá desítka hlavních epizod a vedle toho nespočet postranních titulů a moderní remaky starších dílů. Hry byly díky zvolené kameře, napínavým předělovým filmečkům a inspirací klasickými zombie horory George Romera silně cinematické, není tedy divu, že se o látku dlouhodobě zajímal Hollywood. Nejprve v letech 2002-17 vznikala série s Milou Jovovich v hlavní roli. Ta se od her často výrazně odkláněla, sázela do velké míry na silnou (ale dost prázdnou) audiovizuální stylizaci a nikdy se nedočkala vyloženě skvělých recenzí nebo ocenění od fanoušků předlohy. Loni se hrám pokusil daleko více přiblížit snímek Resident Evil: Raccoon City, recenze i zájem publika však byly opět slabé. Vedle toho vznikly ještě animované filmy a seriály v herní grafice, ty však také nebyly přijaty zrovna s nadšením a mainstreamové publikum se jim vyhnulo obloukem.

Značka Resident Evil je nicméně tak populární, že se Hollywood o její vyždímání pokoušet jen tak nepřestane. Teď je tu nový hraný seriál nazvaný jednoduše Resident Evil, v Česku uváděný jako Resident Evil: Lék. A musí se nechat, že čerstvě zveřejněný trailer vypadá dost dobře! Část ukázky se soustředí na moderní komplexy a machinace společnosti Umbrella. Pak jsou tu napínavé a násilné momenty z potemnělých chodeb. A vedle toho ještě apokalyptické výjevy, na něž se nás občas snažila nalákat série s Milou Jovovich, ale skutek pokaždé utek. V ukázce dobře funguje přeskakování mezi dvěma časovými liniemi – ticho před bouří (a seznámení s hrdiny) vs. zombie peklo na Zemi. Samozřejmě, hezký trailer nutně nezaručuje, že za to bude stát i hotový seriál, avšak šance tu je! Netflix novinku uvede 17. července.

PS: Krátce po dopsání se objevil ještě jeden trailer, přikládáme jej také.

Série se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první je sestrám Jade a Bilie Weskerovým 14 let a zrovna se přestěhovaly do New Racoon City. Uměle vytvořeného korporátního města, kam se nedobrovolně přesouvají v momentě, kdy jsou pohlcené problémy dospívání. Čím víc času v New Racoon City tráví, tím víc si uvědomují, že v něm dřímá daleko víc, než by se na první pohled mohlo zdát, a že jejich otec skrývá temná tajemství. Tajemství, která by mohla zničit svět.

Druhá časová linka se odehrává o více než deset let v budoucnosti, kdy na Zemi zbývá méně než 15 milionů lidí. Spolu s nimi ji obývá také šest miliard monster – lidé a zvířata infikovaní T-virem. Jade je teď třicet a horko těžko se pokouší v novém světě přežít. Přitom ji pronásledují tajemství minulosti o jejím otci, její sestře i jí samé.

V hlavních rolích vystupují Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adelina Rudolph a Paola Nuñez. Hlavním autorem je Andrew Dabb, hlavním režisérem Browen Hughes.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest