Hra o trůny: Chystá se pokračování s Jonem Snowem

Hra o trůny: Chystá se pokračování s Jonem Snowem | Fandíme seriálům
HBO
Kit Harington se má vrátit jako vlasatý bojovník za spravedlnost.

Ještě před tím, než na HBO skončila Hra o trůny bylo jasné, že se do fantasy světa George R.R. Martina na obrazovkách ještě vrátíme. Pro kabelovou stanici (a její streamovací službu) bylo pseudohistorické dobrodružství plné intrik a draků zdaleka nejúspěšnějším projektem, jaký kdy uvedla. A Hollywood nemá ve zvyku nechat dojnou krávu odejít do pokojného důchodu.

Dosud byly ze světa Game of Thrones vyvíjené pouze zcela nové příběhy, zasazené do více či méně vzdálené historie, které s původním seriálem nebyly úzce propojeny. Teď se poprvé připravují přímé pokračování, které naváže rovnou na události dosavadního seriálu.

Konkrétně je vyvíjený seriál zaměřený na Jona Snowa, alias Aegona Targaryena. Ten byl ve Hře o trůny vychovávaný jako nemanželský levoboček Neda Starka, pána Zimohradu a celé severní části Západozemí. Vzhledem k vlastní nejisté budoucnosti si zvolil jako kariéru službu u Noční hlídky, jednotky pověřené ochranou severní hranice před nájezdy divokých kmenů z ledových pustin. Během postupujících událostí se nakonec stal stěžejním vojevůdcem při bitvě lidí proti nemrtvé armádě a následně byl klíčovou figurou při střetu vojsk Daenerys Targaryen a Cersei Lannister. Navzdory svým citům k Daenerys byl nucený ji zabít a zastavit tak její destruktivní řádění. Aby následně sám nepřišel o vlastní život a zároveň byly uspokojení příznivci Daenerys, bylo Jonovi přikázáno, aby se znovu vypravil na sever a dožil zbytek života za zdí, jako člen Noční hlídky.

Můžeme tedy předpokládat, že v chystané sérii by bylo zpracováno to, co Jon zažil jako člen hlídky, popřípadě něco, co jej donutilo opustit stanoviště. Stejně jako u všech projektů zasazených do světa Hry o trůny platí, že není pevně dané, zda se na základě námětu skutečně začne natáčet seriál, nebo bude projekt zastavený ještě v přípravné fázi. Už jsme mohli sledovat obě dvě varianty, kdy zatím nejdál ze všech dosavadních seriálů postoupil Rod draka, který už má natočenou první sérii a blíží se jeho premiéra.

Pokud se novinka skutečně začne natáčet, počítá se s návratem Kita Haringtona do hlavní role. Můžeme spekulovat o tom, že by teoreticky mohly vznikat také seriály o dalších postavách ze Hry o trůny, popřípadě by se nějaký starý známý mohl ukázat v Jonově seriálu. Asi by nikoho nepřekvapilo, kdyby v sérii vystupoval Tormund (Kristofer Hivju), jenž v závěru původního seriálu stál v závěrečné scéně po Jonově boku.

Zprávu přinesl The Hollywood Reporter, který uvádí, že včetně Jonova seriálu a Rodu draka je aktuálně ve vývoji celkem osm projektů ze světa Game of Thrones. Těmi dalšími jsou 10 000 lodí, Mořký had, Příběhy Dunka a Egga a celkem tři animované projekty, z nichž jeden se má věnovat Zlaté říši Yi Ti, která je inspirovaná historickou Čínou.

Foto je ilustrační - Hra o trůny

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest