Rod draka: George R.R. Martin vynáší nový seriál do nebes

Rod draka: George R.R. Martin vynáší nový seriál do nebes | Fandíme seriálům
HBO
Původní autor už viděl první epizodu nového seriálu ze světa Hry o trůny.

Jedním z nejočekávanějších seriálů letošního roku je jednoznačně Rod draka (House of the Dragon), jenž nás vrací do Západozemí, světa populární Hry o trůny. Zvědavé diváky možná potěší, že původní autor knižní předlohy, George R.R. Martin zatím nešetří chválou. Sám Martin přiznává, že jen těžko může být objektivní, na druhou stranu George dovedl být kritický, když se mu nezamlouvaly pozdější řady původní seriálové Hry o trůny. Je tedy docela možné, že kdyby se mu Rod draka nezdál, prostě by zůstal zticha. Po tom, co viděl hrubý sestřih první epizody, napsal následující:

Sám Rod draka značně dychtivě očekávám… Dobrá, nejsem v té záležitosti zcela objektivní. A dost z toho co uvidíte, už znám (inu, napsal jsem knihu). A také...a tohle prosím nikomu neříkejte… viděl jsem hrubý sestřih první epizody. A byl jsem nadšený. Je temná. Je působivá. Jde na dřeň. Přesně, jak mám epické fantasy příběhy rád.

Ryan [J. Codal] a Miguel [Sapochnik] odvedli skvělou práci a obsazení? Stejně jako u Hry o trůny většina diváků nebude velkou část herců znát, ale domnívám se, že si řadu z nich zamilují. (Jen aby jim později zlomili srdce, až… ale ne, to už bych prozrazoval příliš).

Targaryeni jsou podle mě v dobrých rukou. Těšte se. Myslím, že nebudete zklamáni.“

Dáte na Georgeova slova? Nebo raději budete opatrní?

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Foto: HBO

Zdroj: George R.R. Martin

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu