Legion: Co všechno bychom mohli vidět v druhé sérii

Legion: Co všechno bychom mohli vidět v druhé sérii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co můžeme očekávat od pokračování seriálu Legion a jaká překvapení by si pro nás mohl showrunner Noah Hawley připravit?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Co očekávat od druhé řady

Když už máme z krku Profesora X, můžeme se podívat, kam seriál s největší pravděpodobností povede dál. Pokud ho sledujete, víte, že i přes veškeré sliby Noema Hawleyho o závěru bez cliffhangerů, končí poslední díl velice otevřeně a dokonce má i potitulkovou scénu. Důvodem je nejspíše skutečnost, že v průběhu seriálu se ještě nevědělo, jestli na nějakou druhou sérii vůbec dojde, ta byla naštěstí schválena a dost možná byl tedy konec na poslední chvíli přetočen/dotočen. Povíme si tedy o každé postavě, kde se na konci osmé epizody nachází a jaký ji asi čeká osud.

Začneme samozřejmě s hlavní a titulní postavou, Davidem Hallerem (Dan Stevens). Ve finálním díle ze své supermocné mysli konečně vystrnadil parazitického Shadow Kinga, který se už od jeho narození přiživoval na jeho schopnostech. Poprvé ve svém životě se tedy cítí dobře a jeho "schizofrenie" je pryč. Může se pořádně věnovat své lásce Sydney a společně s ní Shadow Kinga vystopovat. Nebo si to alespoň myslí. Jak ukazuje potitulková scéna, David je při romantické chvilce se Sydney na balkóně v Clockworks nasát jakýmsi létajícím kulatým strojem a unesen do neznáma. Nikdo nemá ponětí, co by scéna mohla znamenat, kam stroj Davida unáší, ani kdo by ho mohl poslat. Mohla by to být Divize 3, která po Davidových schopnostech prahne celou sérii, mohl by to být i Profesor X, který se o svém synovi možná dozvěděl a hodlá ho přivést zpět k sobě. Nikdo přesně neví a Noah Hawley odmítá scénu jakkoliv vysvětlovat, pouze o ní řekl, že potitulkové scény jsou něco klasického, co dělají téměř všechny marvelovské projekty a chtěl také dát divákům alespoň krátkou ukázku toho, co by mohli ve druhé sérii čekat.

Jak už bylo zmíněno, na konci první řady se David zbavil svého parazita Shadow Kinga, neboli Lenny (Aubrey Plaza). Ta si momentálně užívá v mysli mocného telepata Olivera (Jemaine Clement) a odjíždí s ním co nejdál od Davida, zřejmě aby nasbírala co nejvíc sil pro případný další střet, jak s ním, tak s jeho otcem. Pokud se David dostane ze svého vězení v kulatém dronu, nejspíš se vydá po nich pátrat, jak to na konci první řady plánoval. To tedy prakticky potvrzuje jak návrat Lenny a Olivera, tak Oliverovi manželky Melanie (Jean Smart).

Melanie se Olivera rozhodně pokusí dostat zpátky a bude Davidovi spojencem. Už jednou o manžela přišla, musela čekat 20 let, než se konečně osvobodil z astrální roviny, a aby toho ještě nebylo málo, Melanie si po probuzení vůbec nepamatuje. Bohužel byl tento bývalý pár od sebe brzy znovu odloučen a to hned potom, co si Oliver konečně vzpomněl na Melanino jméno. Ta se určitě nenechá o manžela znovu okrást, takže v příští sérii bych s ní počítal.

Když je teď Lenny, alias Shadow King, na útěku a on poznal její pravou sílu, větší role se pravděpodobně dočká také postava agenta Divize 3 jménem Clark (Hamish Linklater). Ten v osmém díle vyrazil za svými nadřízenými, aby domluvil spolupráci s Davidem a jeho týmem, takže bychom ho mohli příště určitě očekávat.

Poslední postavou, kterou v příští sérii téměř stoprocentně uvidíme, je Davidova láska Sydney (Rachel Keller). S tou má David velice blízký vztah (už dvakrát si dokonce vyměnili těla) a Sydney určitě nenechá Davida jen tak odletět v neznámém dronu.

U ostatních postav to s jejich návratem zase tak žhavé není. Noah Hawley se bude muset rozhodnout, jestli by nynější tým nebylo lepší nahradit někým novým. S většinou z nich se nejspíš potkáme znovu, ale není jisté, jestli jejich role zůstanou pořád stejně důležité, nebo se budou pohybovat spíše v pozadí příběhu a kormidlo převezme nová parta mutantů. Největší šanci na návrat bych dával asi Carymu Loudermilkovi (Bill Irwin) a s ním jeho druhé polovičce Kerry (Amber Midthunder). Jako jeden ze zakladatelů útočiště pro mutanty Clockwors a dobrý přítel Olivera by asi nenechal svého druha ve štychu a pod nadvládou Shadow Kinga. Postavy jako Ptonomy Wallace (Jeremie Harris) nebo Davidova sestra Amy (Katie Aselton) se možná znovu objeví, pokud by nějak výrazněji přispěli do příběhu, jinak nevidím důvod proč s nimi pokračovat.

Ohledně příběhu pokračování zatím nevíme téměř nic. Legion je sám o sobě velmi nevypočitatelný seriál, který se rád vymyká z všedností a klišé, takže určitě můžeme čekat hodně nečekané zvraty. Noah Hawley sám řekl, že při psaní pokračování se nebude inspirovat a používat jakékoliv komiksové příběhy a chce přijít s něčím úplně novým. Vzhledem k tomu, jak naložil s první řadou, si zaslouží naši důvěru. Druhou sérii Legion bychom měli čekat někdy příští rok. Co byste vy rádi viděli v pokračování? Jaké postavy byste uvítali zpět a kdo by naopak mohl odejít?

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu