Příběh služebnice: Margaret Atwood zodpověděla citlivé otázky

Příběh služebnice: Margaret Atwood zodpověděla citlivé otázky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Margaret Atwood promluvila o 2. řadě seriálu Příběh služebnice. Jak se vyrovnává s absencí práv děj ovlivňovat? V galerii si prohlédněte spisovatelčino cameo v seriálu.

2. řada seriálu Příběh služebnice, který právě vysílá stanice Hulu, již nekopíruje příběh románu Margaret Atwood (78) z roku 1985. Kanadská spisovatelka ovšem zůstává u seriálu jako konzultantka. Jak však sama tvrdí, nemá žádná rozhodovací práva. Už v roce 1989 je totiž získali distributoři z Německa, kteří natočili filmovou adaptaci díla.

Představitelka první dámy Gileádu: Chtěla jsem dát Sereně srdce
 

"Nic z toho, kdo odkoupí práva, kdo bude seriál točit a jak ho bude točit, není v žádném případě pod mou kontrolou. I kdyby mě chytl záchvat a řekla jsem, že se to tak nebo onak nesmí udělat, nemělo by to žádný legální důsledek," vysvětluje Atwoodová s tím, že jí to však nevadí. "Odvedli špičkovou práci, mám štěstí," dodala. 

Důvěru ve spisovatelce vyvolal i Bruce Miller, který v projektu figuruje jako producent a scenárista. Když se s Margaret poprvé setkal, ohromil ji svým přístupem. Řekl: "Zdravím. Jsem Bruce Miller, jsem showrunner a mám jeden penis. Najal jsem ale mnoho žen. Myslím, že by mohly se vším souhlasit."  Tým scenáristů čítá 7 žen z 10, což Margaret jistě uklidnilo.

Věděli jste mimochodem, že se Margaret Atwood objevila v jednom z dílů první série? Zahrála si jednu z tet. Fotku najdete v galerii. Níže zhlédněte promo video k 7. epizodě 2. řady seriálu Příběh služebnice.

Zdroj: The Guardian

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu