Lokomotiva Tomáš: Tvůrci překopali seriál kvůli politické korektnosti

Lokomotiva Tomáš: Tvůrci překopali seriál kvůli politické korektnosti | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Dětský seriál Lokomotiva Tomáš změnil parametry. Podlehl světovému trendu. 1:0 pro politickou korektnost! Galerie jako důkaz.

Jak to tak v dnešní době bývá, aby seriál mohl bezstarostně běžet na obrazovkách, musí odpovídat jistým parametrům. Parametrům, které stanovují celosvětové trendy. A tak musí seriáloví i filmoví tvůrci běžně dodržovat kvóty na počet afroamerických a asijských herců v obsazení, dbát na zahrnutí a správné pojetí gender a LGBT problematiky a vyhýbat se čemukoliv, co by bylo sebemíň politicky nekorektní. A podlehl tomu už i dětský seriál Lokomotiva Tomáš (Thomas & Friends).

V nové 22. sérii stráví Tomáš 13 epizod na svém domovském ostrově s názvem Sodor, 5 epizod v Číně, 4 epizody v Indii a 4 epizody v Austrálii. Aby byl seriál genderově vyrovnaný, přibyly do týmu lokomotiv dvě ženy, tudíž bude teď tým složen z tří vlaků mužského a tří vlaků ženského pohlaví. Tvůrci tak prý zvěstují dětem poselství o mužské a ženské rovnosti a bourají zaběhnuté stereotypy. Dokonce i nádražní kontrola bude mít ženské pohlaví, viz galerie. Samozřejmě se bude dbát i na dostatečnou multikulturnost, a tak bude například jedna z nových ženských lokomotiv jménem Nia pocházet z Keni. Mluvit ji, prý kvůli autenticitě, bude herečka původem z Keni Yvonne Grundy. Samozřejmě nebudou chybět ani další mezinárodní hrdinové - Indka Ašima, Australanka Shanea a Číňan Jung Paa.

Emmy 2018: Nominace Asiatky přinesla historický milník
 

Tvůrci na změně dokonce spolupracovali i s Organizací spojených národů. Seriál totiž dlouhodobě čelil kritice, že je prý sexistický a rasistický. Rodičům se navíc nelíbilo, že se mezi sebou vlaky hádají a závidí si. Teď se logicky vyrojila další skupina kritiků. Lidé se pozastavují nad tím, jak moc tvůrci sklopili uši a podřídili se politické korektnosti. 

Co je podle vás správně? Není tento trend až příliš přehnaný? Co namísto kvót použít selský rozum?

Lokomotivu s lidskou tváří jménem Tomáš vytvořil britský autor, duchovní a nadšenec do vlaků Wilbert Awdry v roce 1942 pro svého dvouletého syna. Poprvé byl seriál dle knižní předlohy přenesen na obrazovky v roce 1984. Odvysíláno bylo přes 500 epizod! Vlak přitom nikdy neopustil Sodor a ženské charaktery byly pouze výjimkou, nikoliv pravidlem.

Prohlédněte si v galerii nové multikulti členy týmu!

Zdroj: CBS, Metro

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 9

Hope | 09.01.2023 16:44
I actually like your website.. Enjoyable hues & theme. Did you make this Web site on your own? Make sure you reply again as I’m intending to develop my own personal Site and would enjoy to find out where you bought this from or exactly what the topic is named. Thanks!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu