Pán prstenů: TOP 5 skladatelů, kteří by mohli složit soundtrack

Pán prstenů: TOP 5 skladatelů, kteří by mohli složit soundtrack | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 11 obrázků
Kdo všechno by se mohl stát následovníkem hudbení legendy, která pomohla na svět největší fantasy klasice všech dob?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Soundtrack trilogie Pán prstenů je mistrovské dílo a jeden z nejlepších hudebních počinů na světě. Každý by si to měl uvědomit a já to tu řeknu naplno. Jenže svět, který byl touto hudbou obohacen, se znovu probouzí k životu a následuje palčivá otázka: Kdo se postaví do této nevděčné pozice nového skladatele, který bude srovnáván s naprostou špičkou, a co nového by mohl nabídnout?

Pán prstenů: 10 adeptů, kteří by mohli hrát mladého Aragorna
 

1. Ramin Djawadi

Znáte pro: Hra o trůny, Westworld, Útěk z vězení.

Nejlepší skladba: „Winds of Winter“ (Hra o trůny – najdete ve videu pod článkem). Epická skladba pro epickou scénu.

Šance na úspěch: 90%

Jak moc je vhodným adeptem: 95%

Tento člověk je dost možná nejvhodnější adept na tomto seznamu. Nejen díky jeho nehynoucím schopnostem nebo stále rostoucí popularitě, které spousta televizních skladatelů dosahuje velmi těžko. Ramon se totiž u fantasy žánru stihl zabydlet a jeho hudbě to nesmírně sluší. Kromě provařené Hry o trůny navíc zkomponoval hudbu i pro ještě epičtější filmový Warcraft. A to je docela dobrá záminka pro jeho účast na znovuzrození další legendární fantasy. Ale bohaté zkušenosti nejsou jedninou věcí, kterou může nabídnout.

Krom ikonických hudebních doprovodů dokáže svým skladbám vdechnout i nemalou špetku originálních prvků. Jako skladatel Hry o trůny vymyslel různé hlavní motivy pro důležité rody jako třeba pro Starky nebo Lannistery. A mnoho dalších. A pozorný posluchač si všimne, že se nebojí tyto znělky spojovat dohromady. Tím pádem potom vznikne ještě unikátnější skladba. To se bude výborně hodit právě k novému seriálu ze Středozemě. Každý si vzpomene na hlavní motiv při příjezdu do pohádkového Hobitína nebo majestátní motiv pro Rohan či Gondor. V tomto směru by se mohl tento nadějný talent rozhodně najít. Fotku najdete v galerii na 1. místě.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

bSaR1000 | 05.12.2018 09:44
Ramin Djawadi nebo Michael Giacchino! Howard Shore podobně jako John Wiliams má problém s inovací svých děl (subjektivní pohled vycházející z prací LotR - Hobbit, Star Wars original/prequel trilogy - Star Wars sequels trilogy) a tudíž bych se bál že vznikne jen nadprůměr místo ikony. Ramin Djawadi v Game of Thrones dokázal vytvořit hned několik neskutečně nápaditých motivů ze kterých se ježí i chlupy na chlupech podobně jako H.S. v LotRovi. Jeho ústřední skladba Warcraftu společně s tou závěrečnou "Azeroth" vysílají jasnou zprávu o tom, že je Ramin muž na svém místě a do budoucna bychom měli doufat, aby jeho dalším projektem byla právě Středozem. Michael Giacchino má mnoho svých vlastních úžasných skladeb, za které by si důvěru v budování hudebních motivů LotRovského seriálu určitě zasloužil. Byla to ovšem práce na Jurassic World a Rogue One, kterou si mě naprosto získal. Jeho cit pro práci se staršími motivy jiných autorů hodnotím jako jeden z nejlepších v branži. Jsem též velkým fandou Alana Silvestriho, ten se ovšem dle mého názoru pro Aragornovi příběhy nehodí. Kdo bude pracovat na soundtracku k Zaklínačovi víme?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu