Top Gear: 5 zábavných historek z natáčení

Top Gear: 5 zábavných historek z natáčení | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Jaké veselé příhody doprovázely natáčení slavného automobilového pořadu?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

2. (Ne)známý jezdec

Zkušební jezdec Stig patří k pořadu jako patří vaječný koňak k Vánocům. Ano, obejdete se bez něho, ale přijdou chvilky, kdy vám bude chybět (ehm, Grand Tour). Kouzlo onoho závodníka spočívá v jeho anonymitě, což má také svůj původ. Byl to totiž Jeremy, kdo přišel s nápadem tajemného závodníka. Jeho společníkům se to sice moc nezamlouvalo, ale on pro to to měl dobrý argument. Dle jeho názoru jsou automobiloví závodníci pouze nudní patroni. Vyžaduje se od nich jen to, aby zajeli kolo v co nejkratším čase a potom zcela monotonním hlasem poděkovali sponzorům.

Chtěl tedy tuto postavu okořenit a vytvořit kolem ní zajímavou auru. Napřed se uvažovalo, že se bude jmenovat Gimp. To ale odkazovalo na jméno otroka v latexu, který se objevil v Pulp Fiction. Hlavouni BBC nechtěli, aby si diváci „seriózního“ pořadu při poslechu tohoto jména vzpomněli na zpoceného Bruce Willise s roubíkem v puse, takže tento nápad byl zamítnut. Nakonec se vybralo u sklenice piva jméno Stig, což odkazovalo na bývalého závodníka rallye, jistého Stiga Blomqvista. To bylo ovšem všechno, co o něm kdo kdy věděl. Nemluvím však jenom za diváky, ale i za samotné tvůrce.

Jediným člověkem, kdo oficiálně celou tu dobu věděl, kdo se za jezdeckou maskou skrývá, byl producent Andy Willman. Ten jednoho dne svým kolegům prozradil, že našel vhodného člověka, ovšem kdokoliv by se rozhodl vypátrat jeho totožnost, dostal by padáka. Tenkrát to každý považoval za vtip, ale stejně to nikdo nechtěl riskovat. Tehdy ještě neznámý jezdec se zhostil své role na jedničku. Nemluvím však o jeho schopnostech na závodní trati, nýbrž o jeho důvtipu, se kterým se role zhostil. Nejenže odmítal jíst před členy štábu, aby nemusel odhalovat svojí čelist, takže si pokaždé zalézal za popelnice, aby si do helmy narval kus sendviče, ale povýšil celou záležitost na novou úroveň.

I když Stig v pořadu nikdy nepromluví, na place to přece jenom bylo někdy potřeba. Když tedy bylo nutné otevřít hubu, změnil si přízvuk na francouzštinu! Mluvil ke svým kolegům dokonce s takovou elegancí cizího přízvuku, že se začalo na každém rohu šuškat, že má dokonce francouzské předky, a někteří tomu skutečně věřili. Škoda jen, že to dotyčný člověk (říkejme mu třeba Perry McCarthy) nevydržel dlouho a všechno to šaškování ho brzy omrzelo. Takže muselo vedení BBC Stiga „zabít“ vystřelením z děla, kdy se snesl z paluby letadlové lodi do hlubin moře.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Dan | 03.01.2019 13:19
Konečně zase jednou opravdu dobrý článek. Díky.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu