Top Gear: 5 zábavných historek z natáčení

Top Gear: 5 zábavných historek z natáčení | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Jaké veselé příhody doprovázely natáčení slavného automobilového pořadu?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

4. Vyhozené nápady

V této kapitole výjimečně poruším své pravidlo "co kapitola to historka" a tentokrát si jich řekneme hned několik, protože to opravdu stojí za pozornost. V Top Gearu vídáme střelené nápady v každé epizodě. Ovšem byly i takové, které už přesahovaly jistou hranici slušnosti nebo jim chyběla konečná pointa, a tak fungovaly pouze jako několika minutový skeč bez závěrečného ponaučení. Jedním takovým byl například nápad nechat opici řídit auto, aby se zjistilo, jestli to vůbec dokáže. Jakmile rešeršista Jim Wiseman po nekonečném hledání útulku pro opice jeden našel, ihned tam zavolal. No, z toho nápadu tam nikdo z chovatelů opic moc nadšený nebyl. Dokonce se volající dočkal vyhrožování od jisté opičí dámy, že pokud něco takového skutečně zrealizují, nechají ten jejich podnik zavřít. Nápad tedy logicky skončil v koši.

Dalším nápadem, který nikdy nespatřil světlo světa, byl závod mezi moderátory a jejich manželkami ve stavění motoru. Tvůrci si ale uvědomili dva háčky. Za prvé, když vyhrají muži, bude to vypadat, jako když se tvůrci za kamerou snažili poukázat na nešikovnost žen, ponížit je a sami by si na čelo nalepili nálepku - sexisté. A tím se dostáváme k druhému háčku. Pokud by totiž závod dopadl naopak a ženy vyhrály, co by to potom udělalo s pověstí automobilových znalců, kteří nedokáží sestavit jednoduchý motor? Byla to slepá ulička. I tak se ale nápadu nevzdali a závod se uskutečnil mezi moderátory a Stigem. Moderátoři museli sestavit motor tak, jak bylo v původním plánu a udělat to dřív, než se Stig dostane z bodu A do bodu B. A dostáváme se ke zcela nejambicióznějšímu nápadu, u kterého se všichni doslova urvali ze řetězu.

Plánem bylo postavit vlastní čerpací stanici podle vlastních představ, a tím tak poukázat na všechny nedostatky, které obecně používané benzínky mají. Vezmeme to popořadě. Typicky dětinský Jeremy měl v plánu vždy potrestat řidiče za to, že po natankování a následném zaplacení ihned nenastartují auto a neodjedou od stojanu. Jak? Tím, že pokud by neodjeli do deseti vteřin, odklidí je z cesty bourací koule jako v Rychle a zběsile. Richard chtěl napravit reputaci klasického nevalného stravování na benzínkách tím, že postaví na trávník gril s opékajícím se prasetem. James chtěl zase překopat všední interiér na club pro gentlemany za dřevěnými zdmi, kde by se podávaly čerstvé pirohy. Navíc, jako třešnička na dortu, tu měl sloužit i detail v podobě upraveného slovíčka „nafta“ na „palivo pro padavky“. Proč to všechno neprošlo?

Asi největším problémem byl Richardův nápad, který zahrnoval rožnění prasete na otevřeném ohni jen pár metrů od zdroje vysoce hořlavé látky. Bezpečností technici také totálně vymluvili Jeremymu jeho plán s bourací koulí, která by lítala sem a tam po veřejném prostoru. S tím také souhlasili pojišťováci. Těm se zase nezamlouvalo placení náhrad za ničení aut lidem, kteří si jenom sjeli do benzínky pro sladkost a počíst si noviny. Tvůrci ale hlavně nevěděli, jak celou scénku zakončit. Poukázat na problémy byla jedna věc, ale opravdu je vyřešit, to se jim zkrátka nepovedlo. Celý nápad tedy vyzněl do prázdna.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Dan | 03.01.2019 13:19
Konečně zase jednou opravdu dobrý článek. Díky.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu