Marie Terezie: V dubnu se začne natáčet finální díl historické minisérie

Marie Terezie: V dubnu se začne natáčet finální díl historické minisérie | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 14 obrázků
Výpravná minisérie Marie Terezie se dočká závěrečného pátého dílu. Kam filmaři zamíří tentokrát?

V polovině dubna by měla padnout první klapka závěrečného pátého dílu výpravné historické minisérie Marie Terezie. Koprodukční projekt, na kterém se podílí Česká televize spolu s rakouskou ORF, slovenskou RTVS a německo-francouzskou stanicí ARTE, opět zrežíruje rumunský režisér Robert Dornhelm, jenž natočil všechny předešlé díly. Závěrečný díl zachytí posledních dvacet let života habsburské panovnice.

Minišou: Karel Šíp uvede rozhovory na dva metry s Jiřím Suchým, Zdeňkem Svěrákem a Jiřinou Bohdalovou
 

Závěr minisérie se bude zabývat sňatkovou politikou, výchovou Marie Antoinetty pro francouzský trůn anebo cestou Josefa II. k převzetí moci. Rakousko-uherskou panovnici si v pátém dílu zahraje rakouská herečka Ursula Strauss (Můj nejlepší nepřítel, Odplata), která tak vystřídá předchozí herečky Steffi Reinsperger a Marie-Luise Stockinger. V roli Josefa II. uvidíme vídeňského rodáka Aarona Friesze (Freud, Cops). Z českých a slovenských herců se ke svým rolím vrátí Vojtěch Kotek, David Švehlík, Tatiana Pauhofová či Igor Bareš. Posilami v obsazení jsou například Stanislav Majer (Krajina ve stínu) anebo Maroš Kramár (Princezna a půl království).

Natáčení bude probíhat v okolí Valtic a Kroměříže, na zámcích Slavkov, Milotice, Jaroměřice a v klášteře Plasy. Momentálně probíhá příprava na natáčení. V Barrandovských ateliérech vznikají kostýmy, paruky a masky pro ztvárnění stárnutí postav. Představitel Františka Štěpána Lotrinského Vojtěch Kotek se k přípravám na finální díl vyjádřil takto: „Mám velkou radost, že se díky maskérskému řemeslu našeho týmu, mohu octnout v kůži Františka Štěpána i v jeho posledních letech života. Je to pro mě obrovská výzva, se kterou se herec nepotkává každý den, a na kterou se moc těším, protože samotná maska, ač dokonalá, k uvěřitelnosti rozhodně stačit nebude. I když je to úkol nelehký, jsem šťastný, že se ho můžu zhostit, protože mi postava Františka opravdu hodně přirostla k srdci a jen s tíhou na něm, bych se s tímhle kavalírem teď – těsně před cílovou rovinkou – loučil.“

Foto a podklady: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu