Chystají se dva dokumenty o dysfunkčnosti církví

Chystají se dva dokumenty o dysfunkčnosti církví | Fandíme seriálům
Federation Entertainment
V přípravách jsou dokumentární seriály, které budou sledovat zásadní selhání uprostřed dvou různých církví.

Vatikán, jakožto srdce katolicizmu, se stal středobodem zájmu filmařů chystaného seriálu The Vatican. Tento šestidílný investigativní dokument se podívá na četné skandály, které tuhle náboženskou instituci provázejí. Za úkol si filmaři dali zmapovat, jaký vliv mají přešlapy na základy organizace v kombinaci s měnící se společnosti. Každá epizoda se bude soustředit na nějakou ze současných palčivých otázek, kterým katolická církev čelí. Může například papež skutečně změnit církev? Je sexuální potěšení hříchem? Jaká je v církvi role žen?

Dokument vzniká pod produkcí belgické společnosti Panenka a francouzské Federation Entertainment. Režíruje belgická filmařka Kat Steppe a scénář připravila dvojice krajanů Jo Badisco a Rik Torfs. Druhý jmenovaný se pro výpovědi dostal i k vedoucím církevním představitelům. Kupříkladu “vyzpovídal“ samotného papeže, či kardinála Barbarina, jenž sám čelil stíhání za krytí sexuálního zneužívání nezletilých.

ČT uvede řadu oceňovaných sérií jako Nového papeže, Potvoru, Bodyguarda a další
 

Dalším dokumentem je The Sect, který se zaměří na kontroverzní mezinárodní kult Řád slunečného chrámu (Order of the Solar Temple). V roce 1984 ho v Ženevě založili Joseph Di MamborLucem Jouretem. Jejich spolek slepil střípky nejrůznějších tradic (templáři, lidové pověry) s konspiracemi o svobodných zednářích a vesmírných UFO teoriích. Výsledkem bylo mezi roky 1994 a 1997 přes sedmdesát rituálních úmrtí. Tyto sebevraždy a vraždy se odehrály ve Francii, Švýcarsku a Kanadě.

The Sect vzniká v rukou Matthieua Belghitiho a oscarového Jean-Xaviera De Lestradea (za dokument Murder on a Sunday Morning). Oba dokumenty uvede nejprve francouzská streamovací služba Salto, pak se uvidí, kdy a jak dojde k širší mezinárodní distribuci. The Vatican by měl mít premiéru v prvním půlroku 2022.

Foto: Federation Entertainment

Zdroje: Variety, FedEnt

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu