I love Dick: Posedlost Kevinem Baconem je nevyzpytatelná

I love Dick: Posedlost Kevinem Baconem je nevyzpytatelná | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Seznamte se se sympaticky vyhlížející komedií podle stejnojmenné kultovní klasiky od Chrise Krause z roku 1997.

Streamovací služba Amazon v letošním roce šlape pořádně na plyn a chystá pro své diváky několik zajímavě vyhlížejících projektů. Jedním z nich je i desetidílný seriál I Love Dick, dle skvělé knižní předlohy z roku 1997 (v češtině nevyšla). Kniha kombinovala feministickou kritiku umění, biografii a epistolární novelu (-napsanou ve formě dopisů). Nejlepší obrázek si uděláte z přiloženého traileru, který svým způsobem dobře vykresluje atmosféru chystané série, ale rovněž působí velmi divně, a to ani ne v dobrém ani špatném světle. Na poli dvou minut ukázka působí utahaně a roztříštěně, avšak zároveň navnazuje na jedinečný feeling celé série a na herecké obsazení, především pak na vděčnou roli Kevina Bacona, který už  v ukázce vypadá, že si tuhle seriálovou úlohu velmi užívá.

Krom Kevina Bacona (Bláznivá zatracená láska, Patriots Day) v roli Dicka si v seriálu vystřihne hlavní ženskou roli Kathryn Hahn, které jste si mohli všimnout v loňské komedii Matky na tahu či v seriálu Transparent. Další větší roli ztvární Griffin Dunne (Klub poslední naděje, Zlomené město). Hahn s Dunnem hrají manželský pár, kterému se po setkání s uznávaným badatelem Dickem, převrátí celý jejich svět naruby. Tvůrcem seriálu je scenáristka/režisérka a dvojnásobná držitelka ceny Emmy, Jill Soloway, která se podílela na seriálech Odpočívej v pokoji anebo výše zmíněném Transparent. Filmovou režii si ozkoušela ve svém snímku Tajné hrátky (Afternoon Delight), ve kterém do hlavní role obsadila právě herečku Kathryn Hahn. Po scenáristické i režijní stránce se tak není čeho obávat, protože na seriálu spolupracovala Solloway s tvůrcem předlohy Chrisem Krausem a všechny třicetimunutové epizody si Solloway i sama zrežírovala.

Producenty seriálu je celé produkční trio seriálu Transparent J. Solloway, Andrea Sperling a Victor Hsu. Seriál vzniká pro službu Amazon Prime a odbyl si premiéru na filmovém festivalu Sundance, ze kterého si odnesl veskrze pochvalné reakce. Samotná Solloway popsala svůj seriál pro server Deadline slovy: „Mýdlová opera jako psycho-sexuální komedie zasazená do města umění.“ I Love Dick má stanovenou premiéru na 12. 5. a bude dostupný i na české odnoži Amazonu. Krom přiložených trailerů si můžete prohlédnout uveřejněné promo fotky dole v galerii.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu