Američtí bohové začínají - Televizní událost jara je tady

Američtí bohové začínají - Televizní událost jara je tady | Fandíme seriálům
Stanice Starz spustí očekávané Americké bohy Neila Gaimana už v noci na zítřek. Koukněte na poslední porci ochutnávek.

Zpracovávání mimořádně populárních knižních děl je ve filmovém světě už opravdu dlouhodobou tradicí. V televizi ale tento fenomén ve velkém odstartoval relativně nedávno, tedy v roce 2011, spolu s premiérou první řady Hry o trůny. Už v noci na zítřek se o kousek slávy přihlásí i nejnovější seriálová adaptace populární knižní předlohy, American Gods, neboli Američtí bohové. Původní fantasy knihu od autora Neila Gaimana, vydanou v roce 2001, se do televizní podoby pokouší zpracovat Bryan Fuller (Star Trek, Hannibal) a Michael Green (Logan, Green Lantern) pro stanici Starz. V tomto fiktivním světě skutečně existují všechny druhy bohů z různých světových kultur jako egyptští, řečtí nebo skandinávští. Tito bohové následují své uctívače, kamkoliv po Zemi jdou a mnoho druhů božstev je proto nyní nastřádáno v Americe. Lidé věřící na ně bohužel pomalu umírají a bohové jsou nuceni žít v ústraní, jelikož se po světě roztahují novodobá božstva jako Technologie či Nemoci. Jeden z původních bohů žijící pod jménem Středa (Ian McShane) to nehodlá dál trpět a snaží se sjednotit své zbývající druhy, aby si vybojovali zpět své pravoplatné místo ve světě. Ke splnění tohoto účelu mu má být nápomocen muž jménem Stín (Ricky Whittle), čertsvě propuštěný vězeň, kterého si Středa najme jako bodyguarda.

Ze seriálu byly nedávno vypuštěny krátké půlminutové klipy, individuálně zaměřené na každou hlavní postavu. Kromě Iana McShanea v roli pana Středy a Rickyho Whittlea jako Stína jsou zbývající videa soustředěná na Stínovu manželku Lauru (Emily Browning), na postavu jménem Mák Sweeney (Pablo Schreiber) a několik dalších jako boha techniky či zla, bohyni lásky a bohyni jara. Do playlistu dále přidáváme nové intro seriálu, na kterém se designéři viditelně vyřádili, a oficiální trailer. Jak působí tento mystický projekt na vás? Dáte mu šanci?

Seriál se odehrává v našem světě, kde stále ale ještě žijí staří bohové (Odin, Loki, Černobog…), kteří válčí s moderními bohy televize, technologie apod. Děje se tak nenápadně, v pozadí, a tak se do jejich vzájemného zápasu o lidstvo podíváme očima hlavního hrdiny jménem Shadow Moon / Stín (Ricky Whittle – seriál The 100). Ten dostane obchodní nabídku od tajemného muže jménem Mr. Wednesday /Pan Středa (Ian McShane – John Wick) a od té chvíle startuje série neuvěřitelných setkání a událostí. Příběhově jde spíše o road-trip, kdy se ústřední dvojice snaží o zbudování aliance starých bohů. Dále hrají Gillian Anderson, Emily Browning, Sean Harris, Jonathan Tucker, Ricky, Peter Stormare, Crispin Glover, Pablo Schreiber nebo Orlando Jones. Showrunnerem je Bryan Fuller. Seriál bude uvedený 30. 4.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Fimi. | 30.04.2017 23:13
jako těším se, ale co se týče beletrie tak mi Gaiman přijde trochu průměrný spisovatel....jako autor komiksů je mnohem lepší...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu