Preacher: První dojmy z druhé sezóny

Preacher: První dojmy z druhé sezóny | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kazatel je zpátky a svou dravostí by mohl potěšit i dříve naštvané znalce komiksu.

Preacher se vrací s druhou sérií a na úvod nás potěšil rovnou dvěma skvostnými epizodami, které jsou o poznání nabušenější a svéhlavější než celá poměrně klidná první řada. První řadu považuji za solidní komiksem zpestřenou sérii, nejvíce jsem byl nadšen z postav, které byly bravurně vykresleny a i po scenáristické jsem si neměl nač stěžovat. Klidné dialogové tempo mi nikdy nevadilo, pokud jsem žral postavy a zajímavě se rozvíjející příběh. Znalci komiksové předlohy však takovou radost neměli. Stěžovali si na extrémně pomalé tempo (v kontrastu s komiksem) a rozmělňování příběhu na zbytečně epizodky.

Nyní však přišla adrenalinová šleha. Kazatel, Tulip a Cassidy jsou na svém road tripu na cestě k Bohu a po prvních dvou dílech si takovéto bezvýchodné a nahláškované hledání pána nechám klidně líbit. Pokud si seriál udrží nastavené tempo, tak tu máme (samozřejmě po GoT) seriál léta, který svou první zahajovací řadu strčí hravě do kapsy.

Největším plusem stále zůstává skvěle vybraný casting. Kazatel aka Jesse Custer v podání Dominica Coopera je jeho prozatímní životní rolí a patří mezi největší seriálové sympaťáky/drsňáky současnosti. Maniakální Joseph Gilgun si stále hledá svou polohu a i když jsem měl jeho Rudyho z Misfits radši než upírského Cassidyho, tak ani jeho silné stránky se nedají zapřít a hlavně v druhé epizodě ze sebe těží maximum. Okouzlující Tulip, kterou ztvárnila talentovaná Ruth Negga, nyní dostává taktéž víc prostoru a i když její odkrývání gangsterské historie mi zatím není příliš po chuti, tak i ona vám sympaticky snadno vleze do hlavy. Ono když v první sérii se rozvíjí nespočet linek najednou a pak většina postav zemře ve výbuchu, který zničil celé město, tak je najednou velmi snadné prodat zbylé tři postavy stylem, který podle mě nadchne úplně každého fandu seriálu.

Hned rozjezd druhé řady nabízí několik brutálních akčních scén s až gore prvky naplněných různými narážkami a hláškami. Jejich provedení je opravdu zdařilé, takže po stránce zpracování a nabobtnalého rozpočtu si nebudeme mít taktéž v průběhu řady nač stěžovat. Písničkový soundtrack skvěle ladí uvolněnější a v součtu humornější sérii, která bude zřejmě mnohem akčnější a zároveň pohodovější než dramaticky laděná řada první.

Zatím si tak opravdu nemám proč stěžovat. Líbí se mi, že zatím vůbec netuším, jakým směrem se bude seriál odvíjet a kam to vlastně celé spěje. Dokud seriál nepřijde o svou prvoplánovou dravost a mysteriózní atmosféru, tak se nechám s radostí unášet na nahláškované vlně komediálních tvůrců Setha Rogena, Sama Catlina a Evana Goldoberga, kteří do své vysněné látky dávají maximum. Pokud vás první řada zklamala, tak nynější by vás již mohla naháčkovat. A jak se rozjezd nové sezóny líbí vám? Potěšila vás taky tahle robustní změna tempa? Dejte vědět v diskuzi.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Fimi. | 07.07.2017 07:23
Já jakožto fanoušek předlohy jsem byl první řadou zklamán, ta druhá ne baví....zatím
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu