Svědectví: Režisér New Mutants zrealizuje dalšího Kinga

Svědectví: Režisér New Mutants zrealizuje dalšího Kinga | Fandíme seriálům
Velkolepý epos z postapokalyptické pustiny nakonec nevznikne jako film, ale jako TV seriál.

O adaptace knižních hitů Stephena Kinga je letos až s podivem velký zájem. V srpnu zavítal do televize povedený seriál Mr. Mercedes, poté nás jak kritickými ohlasy, tak tržbami oslnilo skvělé To, a i když se adaptace Temné věže pro většinu tolik nepovedla, nakonec se celý projekt bude restartovat na televizních obrazovkách. A tentokrát snad lépe. Co se týče budoucnosti, čeká nás ještě jedna adaptace další Kingovy pecky. Která to bude?

The Stand (v češtině Svědectví). Jedná se o jednu z nejlépe hodnocených Kingových knížek a převedení na malé obrazovky by mohlo být ještě hodně zajímavé. Kingovy nadšenci jistě příběh znají, ale pro ostatní ve zkratce shrnu děj. Po smrtícím viru, který zasáhne Zemi, zůstává 1% lidí naživu v pustém světě bez spravedlnosti. A v této chvíli se lidstvo dělí na přeživší klaďase a ty zlé, co chtějí celé situace využít ve svůj prospěch. Kniha už byla poprvé zadaptována v minisérii z roku 1994, ale bůhvíjaký průlom neudělala. Takže je čas to teď udělat pořádně.

A o to by se měl postarat režisér Josh Boone. Po stylovém teaseru na The New Mutants, který alespoň mě hodně navnadil, nevidím důvod, proč by pro tenhle projekt neměl být ideální volbou. Oficiálně už čtyři roky pracuje na jeho scénáři a mělo by jít o věrnější adaptaci, než u výše zmiňované Temné věže. Plus se máme těšit na parádní obsazení. Takže snad to nejsou jen prázdné sliby. Osobně jsem radši, že se stále připravovaný projekt nakonec nechystá na velká plátna, jak to jednu dobu vypadalo, kde by hrozilo osekání děje a nerozpracovaná zápletka, tak jako u Temné věže. Radši v menším měřítku, ale pořádně.

Trailer na verzi z roku 1994:

Zdroj: Liljas Library

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Fimi. | 06.11.2017 18:22
Ne prosím ne...jen ne Svědectví....
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu