The Alienist: Ponuré krimi z New Yorku konce 19. století

The Alienist:  Ponuré krimi z New Yorku konce 19. století | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Industriální uličky historického New Yorku odhalují sérii vražd v dobové kriminálce ze sklonku „pozlaceného věku“ Spojených států.  

Začneme jménem Caleb Carr, americkým spisovatelem a autorem knižní série, jejíž první díl, The Alienist (žádní vetřelci), si díky blížící se seriálové adaptaci prohlédneme hezky dopodrobna. Desetidílný seriál má premiéru již za dva měsíce (22. 1. 2018) a do hlavních rolí dostal Daniela Brűhla (Rivalové), Dakotu Fanning (Brimstone) a Lukea Evanse (Drákula: Neznámá legenda). Se scénářem kromě jiných pomáhal i Cary Fukunaga (True Detective) a jak často bývá zvykem, ruku k dílu přiložil i autor předlohy. Hudbu složil skladatel Rupert Gregson-Williams, jehož práci jste mohli slyšet třeba v letošní Wonder Woman.

The Alienist (zastaralý anglický výraz pro psychologa), který se točil v nedaleké Budapešti suplující dobový New York, bude uveden na americkém kanálu TNT.  Už teď aspiruje na nejzdařilejší projekt stanice. Z traileru je patrné, že u sledování si přijde na své každý, kdo má rád historickou atmosféru, důraz na kostýmy, psychologické thrillery a šeď rozmáhajících se velkoměst. Vizuál vypadá filmově a dojem bych popsal jako mix ponurosti True Detective a svěžesti kriminálek CSI, zahalený do závoje husté mlhy pokroku závěrečných let 19. století.     

Děj sleduje utajené vyšetřování série chladnokrevných vražd chlapeckých prostitutů, které otřásají New Yorkem roku 1896. K případu je povolán psycholog Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brűhl) a ilustrátor od novin John Moore (Luke Evans). Do trojice se k nim přidává ještě Sara Howard (Dakota Fanning), sekretářka s ambicemi stát se první detektivkou ve městě. S užitím zdokonalujících se forenzních technik a psychologických poznatků, se sériového vraha trio pokusí najít.

Jak jsem zmiňoval, The Alienist je první z knižní série (tři díly vyšly, dva další jsou v plánu) a s úspěchem se samozřejmě nabízí potenciál na další série. Mluvit o tom je však předčasné. Zvědavý divák zatím může ohodnotit vypuštěnou upotávku a v galerii stylové fotky uvolněné oficiálním blogem seriálu.    

Zdroje: Alienistnet       

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu