Galaxy Quest: První kontury a vize pro chystaný seriál

Galaxy Quest: První kontury a vize pro chystaný seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Vznik seriálu propojeného s kultovním filmem se mezi zasvěcenými vznášel již dlouhou dobu. Teď se začíná zhmotňovat.

Vesmírnou komedii Galaxy Quest s bezkonkurenčním obsazením s Alanem Rickmanem, Sigourney Weaver a Timem Allenem v čele, není potřebné dlouze představovat. Pro ty z vás, kteří tuto Star Trekem inspirovanou parodii neznají, může být zajímavý právě plánovaný seriál, jehož vznik se pomalu rozjíždí. Pro server Slashfilm se totiž na žhavé téma rozpovídal herec a scénárista Paul Scheer, který pro Amazon připravuje scénář. Paul se odráží od jakési generační obměny vnímání publika. Jinými slovy, co diváky převálcovalo v minulosti a co je k tomu samému efektu potřebné dnes. Jako příklady uvádí proměnu původního Star Treku na ten od J.J. Abramse z posledních let, nebo Thora, na jehož podání jsme my už zvyklí, ale publikum minulosti by ho možná tak pozitivně nebralo. To pak souvisí s dalším výrokem, že je pro něj důležité ukázat i divákům nepolíbeným původním filmem, v čem tkví zábavnost světa Galaxy Quest.

Zásadní věc, která v rozhovoru zazněla, bylo potvrzení, že se projekt ubírá směrem právoplatného pokračování filmu, původních postav, nastolených pravidel a důsledků plynoucích z minulých událostí. Konkrétně na původní postavy však scenárista tázán nebyl, tudíž jejich návrat v jakémkoli rozsahu se nedá předpovědět. Ze zpráv, které se ohledně televizní verze objevily dříve, se ví jen to, že v studiu doufají v návrat aspoň některých známých tváří. To jim v minulosti komplikovali těžce slučitelné rozvrhy herců a tečkou bylo úmrtí Alana Rickmana. Idea však byla a je taková, že by kolem původního obsazení fungovala nová parta, díky které by se příběhy mohly rozrůstat. Po obsahové stránce seriálu víme ze slov scenáristů jistě alespoň něco: Nepůjde o řadu epizodických dobrodružství, ale o ucelený příběh táhnoucí se napříč jednotlivými částmi, který prý má své pevné opodstatnění ke vzniku.

K námětu se zatím vrátil producent Mark Johnson a jako další producent scénárista původního filmu z roku 1999, Robert Gordon.

Zdroje: Slashfilm I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Galaxy Quest

23.12.1999 | USA
Komedie, Sci-Fi, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu