The Terror: Hororová polární expedice Ridleyho Scotta

The Terror: Hororová polární expedice Ridleyho Scotta | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Arktické vody již do kronik nalily mnoho mrazivých historických příběhů. Avšak led a mráz autorů fikce může do polárních končin ukrýt i větší hrozby, než jsou neprobádaná moře.

Psal se rok 1845. Sir John Franklin se s posádkou na lodi HMS Terror, následován kolegy na HMS Erebus, pokusil zmapovat takzvanou Severozápadní cestu, námořní trasu vedoucí Severním ledovým oceánem. Skončila neúspěchem, ztraceno bylo 129 lidí a z pátrání v mnoha dalších letech se podařilo jejich konec zrekonstruovat jen z částí. Mezery vyplnil ve svém mrazivém románu The Terror spisovatel Dan Simmons. Z tohoto díla si vzal inspiraci i stejnojmenný seriál chystaný Amazonem a studiem AMC.

Produkci vévodí společnost Scott Free, na palubě je i Emjag Productions (Wlk z Wall Street) a producenti Erika Milutin či Guymon Casady, zúčastnění na Hře o trůny. Před kamerou se představí Ciarán Hinds jako John Franklin, Jared Harris jako kapitán lodě Terror, Tobias Menzies jako James Fitzjames, kapitán lodě Erebus a mnozí další, vesměs herci vedlejších rolí. David Kajganich (Pravidvý příběh) dohlédl na scénář. Synopse desetidílného seriálu je pak následovná: Během průzkumné expedice Královského námořnictva, čelí roku 1847 posádka Johna Franklina zlým podmínkám, chorobám, hladu a strachu z neznámého. Je totiž napadnuta záhadným predátorem, který sleduje lodě i posádku v zoufalé hře o přežití.

Studia Amazon a AMC uzavřeli dohodu o spolupráci, ze které jako první vzešel právě hororový The Terror. Amazon získal práva na první uvedení prostřednictvím své služby Prime Video, čím zároveň chtějí pokračovat v šíření prémiového obsahu do světa. Druhá strana dohody je ráda, že je o její projekty globální zájem a tímto způsobem je dostanou před mnohem širší publikum. Zatím se přesně neví, kdy si ambiciózní projekt odkroutí premiéru, mělo by to být v roce 2018. Stopáž epizod je stanovena na jednu hodinu.

Video pod článkem je dokument v anglickém znění, který shrnuje faktickou stránku celé výpravy a pátrání po ní. Jako zajímavost lze dodat, že v roce 2014 byl po 169 letech v kanadských vodách objeven vrak jedné z Franklinových lodí.

Zdroje: Deadline   

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu