Je ohlášena ambiciózní série adaptací Dickensových příběhů

Je ohlášena ambiciózní série adaptací Dickensových příběhů | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Duchové Vánoc se na obrazovkách zhmotní jako první. Co jiného bychom taky před Vánoci chtěli slyšet, ne? Možná jen, že produkuje Tom Hardy a Ridley Scott.

Produkční společnosti Scott Free Ridleyho ScottaHardy, Son & Baker Toma Hardyho se společně postavily ke kouzelnému projektu z dílny BBC. U scenáristy Stevena Knighta (Gangy z Birminghamu, Východní přísliby) si tato britská distribuční společnost objednala novou adaptaci Vánoční koledy (A Christmas Carol) od Charlese Dickense. Podle plánů vzniknou tři hodinové epizody, které ikonický příběh přenesou na televizní obrazovky. V dalších letech bychom pak měli obdobným způsobem vidět i další vybraná díla významného spisovatele. Z vedení BBC se k volbě pověřit psaním Knighta vyjádřil Piers Wenger: „Steve má jedinečnou schopnost představit si minulost a otočit ji v drama, které musíte vidět. To z něj dělá perfektního adepta na znovunalezení nejslavnějších Dickensových děl pro novou generaci."

Steven Knight na výzvu reaguje odhodlaně: „Dickens zodpověděl každou otázku vyprávění příběhu. Mít šanci přepracovat text a interpretovat ho novým způsobem je největší výsadou. Potřebujeme štěstí a rozvážnost k učinění dílu zadost.“ Slova uznání k literární klasice utrousil i Ridley Scott, ale těší se zejména na samotnou spolupráci s Hardym a Knightem, započatou letošním seriálem Taboo. Jestli si Hardy náhodou nestřihne roli i ve Vánočné koledě, je otázka na později, ale špatný nápad by to nebyl. Uvedení se očekává kolem vánočních svátků 2019 a Charlotte Moore, obsahová ředitelka BBC, nám všem vzkazuje, abychom byli připraveni na úchvatnou a velice originální vizi jejich milovaných klasik. Inu, my jsme připraveni vždy. Zatím však nevíme, jaké předlohy a v jakém pořadí pro nás připravují oni, ani v jakém rozestupu budou uváděny. U samotné koledy zatím není oficiálně obsazena jediná role.

Vánoční koleda je příběh starého lakomého mrzouta Ebenezera Scrooge, kterého o Štědrém večeru navštíví tři duchové. Duchové Vánoc mu předestřou různé strašlivé vize budoucnosti, které se naplní, jestliže nezmění své hrabivé a chladné chování. Stařec se z proroctví poučí a sám se stává mužem, který ztělesňuje ducha Vánoc.

Video je trailer k seriálu Taboo, titulní obrázek je plakát k divadelnímu představení z repertoáru Citadel Theatre v Edmontonu. 

Zdroje: DeadlineTheHollywoodReporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu