Záhada Blair Witch: Čeká kult seriálová reinkarnace?

Záhada Blair Witch: Čeká kult seriálová reinkarnace? | Fandíme seriálům
Artisan Entertainment
Zobrazit další 3 obrázky
Senzace z roku 1999 se za léta dočkala mnoha porůznu navazujících pokračování. Zkusí se hrůzná záhada přerodit v seriál?

Možná si ještě pamatujete vřavu kolem Záhady Blair Witch (The Blair Witch Project) z konce devadesátých let. Film ucelil rámec žánru „found footage“ a dokázal neoťukaným konceptem a šikovnou kampaní zúročit rozpočet $60.000 na čtvrt miliardu celosvětově. Na úspěch se navázat nedařilo a další filmy těžící značku jsou voláním do tmy. Minulý rok přišel skromný Blair Witch: 20 let poté, při vlažném přijetí si čtyřnásobným zhodnocením rozpočtu pohodlně vydělal a z ničeho nic máme rozhovor s režisérem první Záhady, Eduardem Sánchezem. Odhaluje, že kdysi nastolená mytologie není mrtvá. Sám by měl zájem se podílet na úpravách značky pro televizi a velice uvolněně se rozpovídal pro podcast Diminishing Returns.

„Pro nás je přirozené přijít s tím, že ‚Hej, pojďme udělat podělanou Blair Witch show.‘ Můžete říct, že je od originálních tvůrců a my k epizodám přineseme celou řadu zajímavých režisérů,“ načal téma seriálového zpracování. Když byla položena otázka, jestli by šlo o antologii, prequel a jestli se zachová forma, nechal se slyšet i přes to, že mnoho vyzradit nechtěl: „Myslím, že antologie Blair Witch byla vždy prostě velice zajímavá věc. Takže jste blízko, udeřili jste hřebík na hlavičku. Myslím, že by to mohlo být a když se nad tím zamyslíte, musíte zkrátka cítit, že ‚To je přesně ono… televizní seriál.‘ Takže uvidíme, co se stane, ale myslím, že seriál je další velká věc pro Blair Witch.“ 

Kromě toho ale Sánchez prozradil, že již není vlastníkem práv a na všechno vyřčené tím hází stín pochyb. Všechno je na studiu Lionsgate, které sice je, z hlediska tržeb, spokojené s loňským přírůstkem značky, ale režiséra k dalším projektům nemusí teoreticky vůbec povolat. Sledujeme tak začátek zdlouhavého procesu s otevřeným koncem. Navíc, na všechno údajně reagoval Daniel Myrick, spoluautor Záhady Blair Witch, který prý nebyl ve věci kontaktován vůbec.

Odkaz na podcast najdete pod videem. Blair Witch rozebírá z možných i nemožných stran. Komu film kdysi přirostl k srdci, zjistí mnoho zajímavostí, zákulisních informací a inspirací, od kterých se autoři odrazili.

Zdroje: DiminishingReturnsPodcast, BloodyDisgusting, Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu