Agents of S.H.I.E.L.D.: 5. série mění úplně všechno - 1. dojmy

Agents of S.H.I.E.L.D.: 5. série mění úplně všechno - 1. dojmy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Nejstarší Marvel seriál ve své páté řadě svým způsobem začal znovu od nuly.

Článek obsahuje spoilery k již odvysílaným epizodám seriálu Agents of S.H.I.E.L.D.

Agenti SHIELDu jsou zvláštní úkaz. Začali s obrovskou pompou, jako rozšíření filmového světa Marvelu na televizní obrazovky. To potvrzovali četnými odkazy, příležitostným provázáním s filmovými událostmi a občas dokonce i camey postav z filmové strany. Jenže celé to provazování působilo pořád víc a víc těžkopádně a rychle se ukázalo, že to seriál brzdí v rozjezdu, když celá první řada začala za něco stát teprve v momentě, kdy si premiéru odbyl Captain Amerika: Návrat prvního Avengera a tvůrci seriálu konečně mohli přestat přešlapovat na místě a směli s plánovaným příběhem vystřelit kupředu. Mnoho dobrého seriálu nepřinesla ani nešikovná práce s nízkým rozpočtem a příliš vysoké množství epizod.

Po zmiňovaném nastartování s premiérou Captaina Ameriky 2 to nějakou dobu vypadalo nadějně, avšak následující řady většinou trpěly podobným problémem: Vše slušně začalo, zápletka zněla skutečně zajímavě, ale rozřešení bylo vždy zklamáním a nadměrné množství epizod děj zbytečně ředilo nezajímavými podružnostmi. Společně se čtvrtou řadou se něco změnilo. Sezóna byla rozdělena na tři samostatné (a poměrně ucelené) krátké příběhy a bylo znát, že si tvůrci definitivně přestali lámat hlavu s filmy, vzali všechny hračky, které jim Marvel půjčil a rozjeli s nimi geekovskou zábavu, plnou sebeshazování a parodování (či oslavování) žánrových klišé.

Pátá řada v tomhle trendu ve své úvodní dvojepizodě pokračuje a ještě zařadila vyšší rychlostní stupeň. Přesunuli jsme se do budoucnosti, kde zbytky lidstva žijí pod nadvládou Kree na vesmírné stanici, která se vznáší na dohled od Zeměkoule roztrhané na kusy. Hned zpočátku se všechny postavy úsměvně vyjádří v tom smyslu, že už je to vlastně ani nepřekvapuje a meta komentář perfektně pokračuje třeba v momentě, kdy se všichni rozhodnou zůstat v nebezpečné situaci pohromadě, protože ve strašidelných filmech přece všichni začínají umírat v momentě, kdy se rozdělí. Do toho hraje hudba, která skoro jako by vypadla z Vetřelce a zábava vesele pokračuje, když potkáváme úplně novou civilizaci, do které se musejí hrdinové nějak zapojit. Seriál tak dostává zcela čisté hrací pole, na kterém si může dělat naprosto co chce. Předvést něco skutečně nového a vzhledem k zasazení do budoucnosti dávno není potřeba řešit, co se děje ve světě filmů.

Další postřehy najdete v přiloženém videu, vy v komentářích dejte vědět, jak nová série zatím působí na vás.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Tomas | 05.12.2017 10:22
Kvalita Agents of S.H.I.E.L.D. od zaciatku pekne stupa. Podla mna je vyslovene slaba iba prva polovica 1.serie a odvtedy to ide hore. Skoda, ze paradoxne sledovanost klesa.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu