ČT nakupovala v Cannes, jaké zahraniční seriály uvede?

ČT nakupovala v Cannes, jaké zahraniční seriály uvede? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
S jakými zahraničními seriály se Česká televize vytasí v průběhu letošního roku?

Stanice ČT v průběhu roku uvede několik nových zahraničních seriálů, které nakoupila na mezinárodním veletrhu audiovizuální tvorby v Cannes. Nejnovějším zakoupeným titulem je nová verze klasické kriminální série podle knih Agathy Christie Vraždy podle abecedy, kde hlavní roli detektiva Hercula Poirota ztvárnil John Malkovich. Třídílná minisérie si odbyla zahraniční premiéru letos v únoru.

Vraždy podle abecedy: John Malkovich jako Hercule Poirot v prvním traileru
 

Nejvýraznějším zakoupeným seriálem je titul The Sinner, který na ČT uvidíme pod názvem Hříšná duše. ČT uvede obě dvě dosavadní řady mysteriózního kriminálního thrilleru s Billem Pullmanem (Den nezávislosti) v hlavní roli ústředního detektiva. The Sinner se od ostatních kriminálních seriálů liší odlišným pojetím žánru. Motivace pachatele vraždy totiž vychází z hlubin podvědomí a divák spolu s detektivem odhaluje temné události ze vzdálené minulosti, které vraha ovlivnily. V první řadě důležitou roli ztvárnila Jessica Biel, za kterou získala nominaci na Zlatý glóbus v roce 2018.

Dalšími zakoupenými seriály jsou: oceňovaná polská kriminálka Učitel (Belfer), osmidílná série Streets of Berlin o spletitých případech z německé metropole, třetí pokračování úspěšného historicko-kriminálního seriálu Babylon Berlín a druhá řada islandského seriálového projektu V pasti od režiséra Baltasara Kormákura (Everest), jenž přichází s osobitou variací na ponuré severské kriminálky.

K nákupu seriálů se s entuziasmem vyjádřil ředitel programu České televize Milan Fridrich: „V Cannes se nám opět podařilo získat špičkové evropské i světové seriálové projekty, které jsou ceněny u kritiků a oblíbené u televizního publika. Za velký úspěch ale považuji zejména dojednání práv k nedávno objevenému unikátnímu záznamu s vystoupením Karla Kryla z roku 1969. Protože se jedná o jednoho z nejvýznamnějších českých folkových umělců, snažili jsme se získat od norské veřejnoprávní televize NRK neomezená vysílací práva, což se podařilo. Pořad se tak stane součástí archivu České televize.

Zahraniční stanice na veletrhu v Cannes zaujaly z tuzemské tvorby seriály Labyrint, První republika a nová řada Detektivů od Nejsvětější Trojice. K zájmu zahraničních vysílatelů se vyjádřil obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek: „Z produkce České televize se s největším zájmem vysílatelů a distributorů setkal seriál Labyrint a nové řady Detektivů od Nejsvětější Trojice, Vodník a Živé terče. Úspěch zaznamenala také koncepčně novátorská série Cesty za hodinářským uměním, se kterou se nyní každou středu setkávají premiérově naši diváci.

V galerii si můžete prohlédnout fotografie ke všem zmiňavoným zahraničním seriálům. 

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu