The Wheel of Time: Rosamund Pike se ujme hlavní role chystané fantasy série

The Wheel of Time: Rosamund Pike se ujme hlavní role chystané fantasy série | Fandíme seriálům
Populární fantasy série dostane po letech čekání konečně vlastní seriál pod taktovkou Amazonu.

Epická fantasy sága The Wheel of Time dlouho platila za jeden z nezdolných vrcholů, ke kterému se upínaly sny a tužby celé řady nadějných filmářů. Podobně jako u Pána Prstenů se ale dlouho předpokládalo, že se jedná o nezdolatelný vrchol, u kterého jakýkoliv pokus o pokoření musí přirozeně skončit neúspěchem. U legendární ságy J.R.R. Tolkiena se nakonec ukázaly býti tyto námitky lichými. O překonání všech obav se nyní pokusí i streamovací služba Amazon Prime v připravovaném seriálu na motivy knížní série od Roberta Jordana. Ten napsal mezi lety 1990 až 2007 celkem 11 knih. V roce 2007 bohužel zemřel a poslední dvanáctou kapitolu tak nedokončil. Práce po něm převzal na základě obrovského množství autorem zanechaných poznámek Brandon Sanderson, který rozsáhlé dílo obohatil o další tři knihy.

Celý seriál připraví pro Amazon showrunner Uta Briesewitz (Westworld, Jessica Jones), která bude režírovat i první dvě episody. V hlavní roli by se pak měla objevit Rosamund Pike (Zmizelá) jako Moiraine, členka tajemné ženské organizace, která se vydá na dlouhou a nebezpečnou cestu napříč fantaskním světem, aby odkryla tajemství skrývající se za temným proroctvím, podle kterého je předurčena stát se extrémně mocnou bytostí, jež buď svět zachrání nebo zničí.

Příběh ze světa plného kouzel je specifický i tím, že to jsou pouze ženy, kdo ovládá magii. O tom, kdy by se mělo začít natáčet, popřípadě o datu premiéry, zatím nejsou známy žádné informace. Nyní už tak nezbývá nic jiného, než doufat, že všechno dopadne ke všeobecné fanouškovské spokojenosti. Jedna z nejčtenějších fantasy ság všech dob (90 miliónů prodaných výtisků), si to bezesporu zaslouží.

Zdroj: Comingsoon

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Jarek Inderka | 29.08.2019 21:55
Souhlasím s Liborem. Muži mohou vládnout magií, několik důležitých postav, Rand, Ishamael, Rahvin nebo třeba Aginor jsou velmi silné magické postavy. Dokonce můžeme říct, že není žádná žena, která by se těmto mužům rovnala. Ale muži a žena ovládají každý svou část magie. Muži byli prokleti a tak každý muž, který může používat magii nakonec zešílí. prosím autora, přečíst si aspon první knihu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu