Star Trek: Picard: Série o slavném kapitánovi našla talentovaného šéfa

Star Trek: Picard: Série o slavném kapitánovi našla talentovaného šéfa | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Už víme, jaký scenárista se postará o Picardův návrat na obrazovky.

Na stříbrných plátnech se v posledních letech Star Treku příliš nedařilo. Trilogie filmů se zbrusu novým obsazením si nikdy nevedla špatně u kritiky, finančně ale silně kolísala a čtvrtého pokračování se nejspíš v dohledné době nedočkáme. Malé obrazovky, kde má sci-fi svět své kořeny už od roku 1966, ale Star Treku momentálně naopak prospívají.

Streamingová služba CBS All Access vytvořila už dvě řady nového seriálu Star Trek: Discovery, v přípravě se nyní nachází dvě animované série, spin-off o jedné z postav z Discovery, ale co dlouholeté fanoušky zajímá zdaleka nejvíce, je nová série o Picardovi, dlouholetém kapitánovi ikonické lodi USS Enterprise. Picard byl hlavní postavou starého seriálu Star Trek: Nová Generace a po sedm dlouhých sezon patřila role siru Patricku Stewartovi. Ten se k postavě rozhodl i v pokročilém věku vrátit a už nějakou dobu se pracuje na chystané minisérii. Zatím ale nebylo jasno, kdo na sebe vezme povinnost showrunnera a bude seriálu udávat směr. Teď ale tato volba padla na Michaela Chabona.

Star Trek: Picard - Kate Mulgrew promluvila o tom, zda se vrátí kapitánka Janeway
 

Chabon seriál provází už od jeho počátků a pomáhal při psaní scénářů, nyní je za něj nově i zodpovědný. Fanoušci se ale nemusí bát, že by jim milovaného Picarda svěřili do nezkušených rukou. Chabon je totiž dlouholetým spisovatelem a novinářem a za své dílo obdržel dokonce Pulitzerovu cenu. Na svém kontě má kromě filmových a televizních scénářů i mnoho úspěšných románů jako Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye nebo Měsíční svit. Po svém jmenování do postu showrunnera vydal prohlášení, ve kterém hlavně vyjadřuje vděk za to, jak úžasná postava mu byla svěřena:

Star Trek je důležitou součástí toho, jak přemýšlím o světě, budoucnosti, lidské povaze, vyprávění příběhů a sobě samém už od mých deseti let. Každý den přicházím do práce s radostí a údivem nad tím, že mi byla svěřena postava Jeana-Luca Picarda i jeho svět společně se zdrojem bohatých a komplikovaných konceptů jako Trek.“ Zatím stále není jasné, kdy přesně se seriál dostane na obrazovky, ale mělo by to být ještě letos. U nás by snad měla být dostupná prostřednictvím Amazon Prime Video. V galerii najdete oficiální logo, plakát a uniklou fotku.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu