Oscarový scenárista snímku Smrt čeká všude chystá sérii o událostech 11. září

Oscarový scenárista snímku Smrt čeká všude chystá sérii o událostech 11. září | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Teroristické útoky z jedenáctého září opět z jiného pohledu.

Scenárista Mark Boal, který si odnesl cenu filmové akademie za scénář k filmu Smrt čeká všude (The Hurt Locker), připravuje pro stanici ABC sérii o 11. září 2001. Projekt bude adaptací knihy Fall and Rise: The Story of 9/11 od autora Mitchella Zuckoffa, která je kronikou příběhů lidí, již osobně zažili a byli zasaženi událostmi, které následně měly dopad na celý svět a změnily přístup k boji s terorismem.

Stanice ABC si zajistila práva na zadaptování knihy, která vyšla letos v dubnu v USA. Série je plánovaná k vypuštění v roce 2021 na výročí dvaceti let pádu dvojčat. Mark Boal se projektu ujme jako scenárista a producent. Výkonnou produkci zaštítí i autor knihy Mitchell Zuckoff, který je ze spolupráce s ABC nadšen:

„Nedokážu si představit lepší domov pro tento projekt,“ řekl Zuckoff. „Jedenáctého září se milióny lidí obrátily právě na stanici ABC, kde se dozvěděly, co se stalo. Věřím, že stanice bude schopná představit tyto příběhy, které jsme měl tu čest odvyprávět v knize 'Fall and Rise'.“

K adaptaci se vyjádřil i producent Erwin Stoff, který u projektu zaštiťuje společnost 3 Arts: „Když jsem poprvé četl Mitchellovu knihu, věděl jsem, že by to byla velká čest převést tyto příběhy na obrazovky. Je to příběh o tom, jak se Amerika spojila nejprve v hrůzách, poté v zármutku a následně v odhodlání a v naději. U nás v 3 Arts nemůžeme být více potěšeni ze spolupráce s našimi partnery v Lionsgate a skvělým týmem z ABC při adaptování Fall and Rise pro televizní obrazovky.“

Zuckoffova kniha je v USA bestsellerem a sbírá jen chválu. Sám autor je ceněným investigativním novinářem a nominant na Pulitzerovu cenu. Jeho postava byla součástí týmu Boston Globe Spotlight Team, který byl k vidění v oscarovém filmu Spotlight.

Ve videu se můžete podívat, jaké záběry měla v době útoků k dispozici stanice ABC. Titulní obrázek zachycuje skutečnost, nikoliv připravovaný seriál.

Zdroje: Deadline, Wiki, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu