Zeměmoří: Další velkolepá knižní fantasy sága se dočká seriálového zpracování

Zeměmoří: Další velkolepá knižní fantasy sága se dočká seriálového zpracování | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Monumentální dílo Ursuly K. Le Guin čítá pět románů a řadu povídek. Teď se stává inspirací pro chystaný seriál.

Žánr televizní fantasy nějakou dobu stangnoval, ale zájem o něj probudila nedávno skončená Hra o trůny. A právě ona ukázala, že je po podobných projektech hlad, takže se v současné době připravuje několik dalších, kdy asi tím nejlákavějším jsou Zaklínač pro Netflix, Jeho temné esence pro HBO a Pán prstenů pro Amazon

Velký potenciál má ale také nově oznámená série inspirovaná knižní řadou Zeměmoří od Ursuly K. Le Guin. První kniha Čaroděj Zeměmoří vyšla poprvé v roce 1968, poslední díl Jiný vítr v roce 2001, nicméně příběh zakončila až povídka Firelight z roku 2018.

Série je často srovnávána právě s Pánem prstenů, je zasazena do světa, který je tvořen velkým množstvím ostrovů a výraznou roli hraje magie. Právě s tou je spojeno jedno z hlavních nosných témat, a to vztah mezi velkou mocí a zodpovědností. 

Zeměmoří se už televizní adaptace dočkalo v roce 2004, kdy nabídl tříhodinovou minisérii televize Sci-Fi Channel (dnes Syfy), nicméně šlo o velmi volnou adaptaci, která se ne všem fandům líbila. 

V roce 2018 pak bylo oznámeno, že vznikne filmová série, kterou bude produkovat oscarová Jennifer Fox, nicméně akutálně vyšlo najevo, že místo toho uvidíme seriál. Stále ale pod dohledem Jennifer. Financovat bude společnost A24. Jennifer Fox, která produkovala například oscarový thriller Michael Clayton se nechala slyšet:

"Ursula Le Guin je literární legendou s obrovskou fanouškovskou základnou a její práce byla přeložena prakticky do každého psaného jazyka na této planetě. Pokud jde o dopad na žánr, tak stojí hned za Tolkienem a předtím, než minulý rok zemřela, souhlasila s tím, že její milovaná práce skončí v mých rukách. Tento projekt je tak pro mě posvátnou záležitostí a prioritou a stejně tak příležitostí, jak stvořit ikonickou součást americké kultury."

Zatímco v případě minisérie z roku 2004 se autorka knih nezapojila (což také bylo na výsledném projektu vidět), tentokrát s ní tvůrci konzultovali a ona jim před svou smrtí v roce 2018 dala požehnání. Nicméně to bylo v době, kdy se věřilo, že se dočkáme filmové adaptace. Nakonec bylo rozhodnuto, že seriál bude lepší volbou.

Aktuálně ale není jasné, kde bychom ho mohli vidět, tvůrci zatím nenašli domov pro (snad) zajímavou fantasy podívanou.

Na závěr si můžete přehrát trailer na starší minisérii a také na volnou animé adaptaci od proslulého studia Ghibli, nazvanou Tales from Earthsea (Příběhy ze Zeměmoří). V galerii si můžete prohlédnout krásné ilustrace ke knihám či záběry z animé studia Ghibli.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu