See: Jason Momoa o tom, jak trénoval na slepeckou roli

See: Jason Momoa o tom, jak trénoval na slepeckou roli | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Oblíbený herec prozradil, jak se připravoval na seriál pro streamovací službu Apple TV+.

I Apple bude mít svou streamovací službu. Ponese název Apple TV+ a její start je naplánovaný na 1. 11. 2019 s tím, že jedním z největších taháků pro předplatitele by měl být epický postapokalyptický seriál nazvaný See.

Ten operuje s myšlenkou, že lidstvo zasáhla zvláštní choroba, kvůli které všichni oslepli. Včetně kmenového vůdce jménem Baba Voss, kterého ztvární Jason Momoa

A ten si natáčení seriálu hodně užívá a dokonce se ho nebál označit za jednu ze svých nejlepších prací:

"Jen si představte pokud by Khal Drogo (postava, kterou ztvárnil ve Hře o trůny, pozn. redakce) dál žil. Nikdy se nestal otcem. Nikdy se mu tohle nepovedlo naplnit. V [netflixovském seriálu Frontier] jsem sice měl dítě a rodinu, ale o ty jsem přišel. V tomhle je mi od druhé epizody 60 let a mám patnáctiletá dvojčata. I když je to bojovník, je to také muž, který se snaží udržet svou rodinu pohromadě. Nikdy jsem nezažil roli otce. Nikdy předtím jsem takovou šanci neměl."

Role otce je jedna věc, ale role slepého otce je druhá věc a pokud chcete ztvárnit nevidomou postavu tak, aby to působilo uvěřitelně, je nutné se na to připravit. A to také Jason udělal. Spolupracoval s pohybovým trenérem, trenérem boje bez použití zraku, dlouhé hodiny nosil masku zakrývající oči a také si zkusil echolokaci (technika, kdy se k orientaci používá zvuk):

"Dlouhé hodiny jsme trávili v naprosté tmě. Méně se spoléhat na zrak je jako byste více cítili skrze svou kůži. Vejdete do místnosti a můžete cítit předmět před vámi. Používáte echolokaci, takže slyšíte zvuk, který se odráží od věcí. A čím více to trénujete, tím lepším ultimátním bojovníkem se stáváte, protože vaše ostatní smysly se zlepšují a nespoléháte se jen na oči. Všechny bojové scény jsou odlišné, protože nemáte k dispozici zrak."

O Jasonovi je známo, že je hodně oddaný svým rolím a je zřejmé, že ani tentokrát to nepodcenil. Nezbývá než doufat, že se podobně projektu See oddali i ostatní členové štábu a my se tak dočkáme podívané, která z Apple TV+ udělá výrazného hráče na už docela plném poli streamovacích služeb. See má k dispozici působivé obsazení a rozpočet 15 milionů dolarů na epizodu, takže potenciál tu rozhodně je. Premiéra se odehraje hned po spuštění služby.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu