Carrie: Známý hororový příběh Stephena Kinga dostane seriálovou adaptaci

Carrie: Známý hororový příběh Stephena Kinga dostane seriálovou adaptaci | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Novou verzi natočí stanice FX, která chce údajně v příběhu oproti předloze pozměnit titulní postavu.

Americká televizní síť FX připravuje minisérii na motivu hororové knihy Carrie od spisovatele Stephena Kinga. Ta poprvé vyšla v roce 1974 coby autorův vůbec první vydaný román. Na jeho motivy bylo pak v průběhu let natočeno hned několik různých filmů. S informací o nové seriálové adaptaci přišel web Collider, podle kterého jsou práce na projektu v raných fázích příprav. Scénář zatím napsaný není, podle zdrojů Collideru však titulní postavu Carrie pravděpodobně ztvární transgender osoba, nebo herečka s jinou barvou pleti, než bílou.

Příběh knižní předlohy vypráví o středoškolačce Carrie, která zjistí, že má telekinetické schopnosti, přičemž zažívá fyzickou i psychickou šikanu od svých spolužáků, učitelů i matky. Patrně nejslavnější i nejlépe hodnocenou z dosavadních adaptací je ta první z roku 1976, kde Carrie ztvárnila Sissy Spacek. Připomenout si ji můžete níže trailerem a v galerii řadou fotek.

V poslední době se s adaptacemi děl Stephena Kinga doslova roztrhl pytel. Na filmovém plátně jsme viděli například dvojdílné zadaptování hororu TO, nový Řbitov zviřátek či volné pokračování klasického Osvícení v podobě Doktora Spánka. Netflix pak letos přišel ještě s filmem Ve vysoké trávě. V blízké budoucnosti pak uvidíme v lednu seriál od HBO na motivy Kingovy knihy Outsider. Připravují se také další seriálové adaptace, a to třeba podle obsáhlého románu Svědectví u stanice CBS či podle povídky Prokletí jeruzalémské u Epixu.

Zdroj: Collider, foto: IMDB

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu