Batman 1966: Těsný Robinův kostým děsil puritánské vedení stanice ABC

Batman 1966: Těsný Robinův kostým děsil puritánské vedení stanice ABC | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
V šedesátých letech minulého století existovaly obavy, že kostým odhaluje příliš mnoho.

Nebudeme chodit kolem horké kaše, postava Robina, známého sidekicka Batmana, je často terčem zesměšňování. Někdo vtipkuje o tom, že Batman a Robin jsou nejen superhrdinský pár, ale také partnerský, další rýpance se týkají některých variant kostýmů, které Robin nosí. 

DC Universe: Co vše uvidíme na nové platformě pro DC seriály
 

A právě kostým byl pro stanici ABC problém v případě seriálu Batman, který běžel v letech 1966 až 1968. V něm byl kromě Temného rytíře k vidění právě i Robin, kterého ztvárnil Burt Ward a ten prozradil během odhalení své hvězdy na Chodníku slávy v Hollywoodu, že jeho kostým stanici znervózňoval:

"Měli dojem, že Robin má pro televizi příliš velkou bouli v rozkroku."

Burt prozradil, že jeho kolegovi, představiteli Batmana Adamu Westovi dali do spodního prádla turecké ručníky, ale u Warda se rozhodli řešit to s pomocí léků, které měly za úkol jeho mužskou chloubu vizuálně zmenšit:

"Bral jsem je tři dny a poté jsem došel k názoru, že by to nakonec vedlo k tomu, že bych nebyl schopen mít děti. Přestal jsem je brát a prostě jsem použil svůj plášť, abych [rozkrok] zakryl."

Tento případ ukazuje, jak se tolerance posouvá, zatímco v šedesátých letech se šéfové televizí obávaly "nacpaného rozkroku", tak například ve filmu Batman a Robin z 1997 měli hlavní hrdinové kostým, který rozkrok zdůrazňoval, ale jako bonus měl Robinův kostým dokonce bradavky. Těžko si představit, co by na něco podobného hlavouni televizních a filmových studií v roce 1966 řekli...

Zdroj: PageSix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 12.01.2020 16:47
Budu znít totálně homo :D, ale když už píšete o rozkroku Robina, tak je poměrně legrační že až na výjimku potvrzující pravidlo je všude Robin oříznutý v pase a výš...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu