The Windsors: Nová doku-série o královské rodině ukáže i aktuální dění

The Windsors: Nová doku-série o královské rodině ukáže i aktuální dění | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Zajímá vás aktuální dění uvnitř britské královské rodiny? Pak se můžete těšit na novou dokumentární sérii mapující historii dynastie Windsorsů.

Kolem britské královské rodiny, dynastie Windsorů, je poslední dobou hodně povyku. Princ Harry se se svou ženou, herečkou Meghan Markle odstěhoval do Kanady a začal nový život poté, co se vzdal (většiny) královských povinností a benefitů. Tato situace výrazně hraje do karet stanici CNN, která natočila novou šestidílnou dokumentární sérii, které bude vládu dynastie Windsorů mapuje. Projekt byl vyslán do éteru v těchto dnech, přesněji už 16. února a jeho poslední epizoda se bude mimo jiné soustředit na takzvaný Megxit, který tvůrci ještě stihli do série zakomponovat.

Celý název projektu zní The Windsors: Inside the Royal Dynasty a tematicky navazuje na sesterskou dokumentární sérii Závod o Bílý dům (Race for the White house), kterým diváky provází oskarový Mahershala Ali. Windsory bude doprovázet hlas herečky Rosamund Pike (Zmizelá, A Private War). Seriál bude velmi podobný Koruně (The Crown) s tím rozdílem, že na rozdíl od netflixovského klenotu, The Windsors nejsou hranou dramatizací, ale skutečně snahou o dokumentární postihnutí skutečnosti. Série mapuje osudy britské královské rodiny od přiženění Wallis Simpson (které vyústilo v abdikaci Eduarda VIII.), přes smrt princezny Diany až po svatbu Williama a Kate, a nakonec i odloučení Harryho od královské rodiny. K projektu se vyjádřila Amy Entelis ze stanice CNN:

„O The Windsors jsme přemýšleli tak, že když už vyprávíme tyto příběhy o Kennedyových, o Bushových, nemusíme zůstávat jen ve Spojených státech, ale můžeme lidem přiblížit i příběhy královských dynastií po celém světě a Windsoři jsou ta nejvýznamnější.“ Entelis přiznává, že inspiraci tvůrci našli v Koruně. „Od Koruny jsme se odpíchli, ale my vyprávíme více pravdivý příběh. Máme spousty záběrů a materiálu, které je možné vidět pořád dokola, ale naši lidé si dali tu práci a v archivech našli skutečně hodně neznámých informací.“

Je jisté, že současné dění kolem Harryho a Meghan dělá této sérii ohromnou reklamu. Dáte jí šanci i vy?

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu