Recenze: Co nová One Man Show ztrácí na skandálu, to dohání srdcem

Recenze: Co nová One Man Show ztrácí na skandálu, to dohání srdcem | Fandíme seriálům
Stream
Zobrazit další 2 obrázky
Kazma se po téměř roce a půl vrací s dalším pokusem obrátit očekávání diváků na hlavu. A ačkoliv se mu to nedaří tak jako dřív, nová One Man Show je jednou z těch dosud nejlepších.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Kazma (Kamil Bartošek) si s nejnovějším dílem populární One Man Show dal pořádně načas - na jeho nejnovější neuvěřitelný kousek jsme museli čekat téměř rok a půl. Za posledních pět let, které uplynuly od momentu, co se formát pořadu přetvořil do současné podoby, jsme toho viděli už hodně. Od falešného Jima Carreyho na předávání Českých lvů, až po nebývalý bizár v už tak šíleném Prostřenu, Kazma si vždy našel způsob jak diváky neskutečně překvapit a donutit žasnout nad tím, co jeden z nejvýraznějších českých internetových tvůrců zase provedl a jak dokázal obejít systém.

Když byla před několika dny ohlášena nová epizoda, všichni byli logicky velmi zvědaví, jaká kauza se ukáže být zorganizovaná Kazmou. Kdo však čekal nějaký obrovský poprask bude nejspíš zklamán. Historii českého showbyznysu tentokrát Kazma totiž rozhodně nepřepsal. To však neznamená, že by nový díl oproti zbytku nějak ztrácel.

Kazma se se svým týmem tentokrát rozhodl podívat na zoubek nedávnému boomu influencerů na sociálních sítích a jejich rostoucí popularitě a určité moci. Přesněji se rozhodl vytvořit si tzv. bucket list (seznam všeho, co by chtěl za život stihnout), který si ale musí celý splnit, aniž by utratil jedinou korunu. Jak? Využije jednoduše slávu svého účtu na Instagramu a svých více než 400 tisíc followerů, aby si vše, co bude chtít, vyměnil za propagaci na svém profilu.

Takto hodlá procestovat celý svět a splnit si všechny své sny. Od setkání s Davidem Copperfieldem v Las Vegas, přes pozorování volně žijících goril ve Rwandě, až po objevování safari v Tanzánii. Bez placení si pak musí zařídit úplně všechno - letenky, jídlo, ubytování, atd. A pokud se mu to nepodaří, musí na svůj Instagram sdílet ponižující a navíc nezaplacenou reklamu, za kterou si samozřejmě schytá bouřlivé reakce svých followerů.

Kazmovo vyměňování produktů a služeb za propagaci na Instagramu je opravdu neskutečně zábavnou a zajímavou záležitostí. Není to však nic, co by bylo nutně originální a průkopnické. Tyto momenty nastanou až v situacích, kdy profil na Instagramu přestává fungovat jako univerzální platidlo. Teprve pak přichází ta pravá vynalézavost plná bourání morálních hodnot a využívání důvěry (až naivní) všech kolem. Přesně v tomhle One Man Show stále je a vždy byla nejlepší.

Téměř po celou dobu sledování se však zdá, že nový díl vlastně hranice nijak moc neposouvá. Na Kazmovo obcházení systému jsme si totiž už ve velkém jednoduše tak nějak zvykli a v tomto aspektu se tentokrát vážně nejedná o nic revolučního a dechberoucího. Všechny Kazmovy kousky jsou sice impozantní, ale zkrátka už jsme od něj viděli víc. A ani lehce umělé navozování nebezpečí a adrenalinu tentokrát nefunguje. Kdyby se takto epizoda táhla celou dobu, byla by bolestivě průměrná. Vše naštěstí s velkou grácií zachraňuje konec.

Následují spoilery!

Další kapitola »
Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 19

luksmend | 30.10.2020 17:32
Kazma je frajer,vymyslel něco nového tak at v tom pokračuje jenom závidíš jeho slávu,sprostáku
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu