Česká televize spustí výuku žáků skrze televizní obrazovky

Česká televize spustí výuku žáků skrze televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Česká televize
Když se žáci nemohou dostat do školy, škola přijde rovnou k nim do obýváku.

Nákaza novým typem koronaviru výrazně postihla školní systém. Od středy platí vládní nařízení, které všechny typy škol, kromě těch mateřských, až do odvolání kvůli obavám ze šíření onemocnění uzavřelo. Logicky se tento krok silně podepsal na průběhu vyučování. Každá škola jeho nahrazení řeší jinak, žádný univerzální postup neexistuje.  Pomocnou ruku se v tomto problému nově rozhodla podat Česká televize, která bude od příštího týdne provozovat edukativní vysílání, které by mělo absenci školy alespoň z části nahradit.

Toto vysílání bude především stát na dvou projektech. Na programu ČT2 bude minimálně po dobu jednoho měsíce vysílán pořad UčíTelka. Ten bude vždy probíhat od 9 hodin a po vzoru klasického vyučování bude rozdělen na vyučovací hodiny trvající 30 minut, každá určená pro jeden ročník nižšího stupně základních škol. Mezery mezi nimi budou prokládány krátkými naučnými pořady z produkce kanálu ČT:D. UčíTelka bude mít formu klasického vyučování, které vždy povede jeden učitel. Moderátorkami pořadu budou Petra Křížová a Kateřina Bílková. Od 12 do 15 hodin budou pak vysílány vzdělávací programy určené pro starší děti

Na ty bude myslet i druhý projekt s názvem Škola doma. Konkrétně bude cílit na starší děti, které se aktuálně připravují na přijímací zkoušky. Vysílat se bude vždy ve 14 hodin na kanále ČT1, tentokrát však pouze v úterý a ve čtvrtek s tím, že se v úterý bude procvičovat český jazyk a ve čtvrtek matematika. Úterní moderátorkou bude Lenny Trčková, čtvrteční Alena Zárybnická. Celý pořad bude probíhat interaktivní formou, kdy budou diváci za pomocí chatu moci pokládat otázky. Televizní vysílání by pak měla doplnit i široká knihovna více než tří tisíc výukových videí, které budou dostupné na speciálním edukativním webu.

Zdroj: Česká televize

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu