Dome 16: Ve sci-fi sérii lidstvo na zničené Zemi žije pod kupolemi

Dome 16: Ve sci-fi sérii lidstvo na zničené Zemi žije pod kupolemi | Fandíme seriálům
JOACHIM BARRUM/TORDENFILM
Tvůrci slibují sci-fi variaci na Romea a Julii.

Skandinávské země máme spojené hlavně s kriminálními sériemi, které tamější filmaři bezesporu umí. Ale očividně chtějí zkoušet i jiné žánry. Například sci-fi. Mezi ně se zařadí nový seriál nazvaný Dome 16, který zaštítí produkční společnosti Tordenfilm a Big Blue

Pod kupolí: Autor knižní předlohy Stephen King chce, aby Netflix natočil vlastní verzi
 

Tvůrcem a scenáristou seriálu bude na Emmy nominovaný Thomas Seeber Torjussen a jak bylo řečeno, půjde o vědecko-fantastickou podívanou, která bude zasazena do 120 let vzdálené budoucnosti, kdy se lidstvo kvůli stále horšímu klimatu muselo uchýlit k životu pod kupolemi. Hlavními hrdiny budou čtrnáctiletí Anton a Emma. Emma žije se svou matkou mimo bezpečí kupole, zatímco Anton žije pod kupolí. Mezi nimi se pak zrodí komplikovaný vztah dvou lidí z odlišných světů. 

Pokud jde o norské diváky, tak ti seriál uvidí skrze digitální kanály norské televize NRK, která drží nad projektem ochrannou ruku, ovšem v případě mezinárodní distribuce jsou zatím možnosti otevřené, tvůrci jsou ochotni vypustit svůj seriál jak srze digitální kanály, tak skrze standardní televize, závisí to na podmínkách, které jim budou nabídnuty.

Producent Eric Vogel pak prozradil, že se ohledem na to, že seriál se bude zabývat tematikou životního prostředí, tak i štáb se snažil šetřit životní prostředí, čemuž uzpůsobili lokace, ve kterých natáčeli, ale také minimalizovali logistiku.

Thomas Seeber Torjussen poté poznamenal, že se Dome 16 bude snažit vyhýbat různým žánrovým klišé, takže nemáme očekávat postavy, které budou neustále deprimované z toho, jak je těžký život, ale společnost, která se umí pobavit a také je v některých ohledech chytřeší než my. Kromě toho, puberta bude stále "děsná". Podle Torjussena jako inspiraci pro vztah hlavních hrdinů posloužili například klasický vztah Romea a Julie, ale také švédská fantasy kniha od Astrid Lindgren Ronja, dcera loupežníka.

Nicméně, pokud se obáváte, že Dome 16 bude teenagerovské drama určené primárně pro pubescenty, tak netřeba, podle producentky Ingunn Sundelin jsou sice hlavní postavy čtrnáctileté, ale seriál bude určen pro věkově výrazně širší publikum. 

Tak snad to dopadne lépe, než jiná "kupolovitá" podívaná a to seriál Pod kupolí z roku 2013, který vznikl na motivy knihy Stephena Kinga. První řada ušla, ale ty zbývající zrovna moc parády nenaděly.

Datum premiéry Dome 16 zatím stanoveno nebylo.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu