Akta X: Jedna epizoda byla tak drsná, že ji původní stanice zakázala znovu vysílat

Akta X: Jedna epizoda byla tak drsná, že ji původní stanice zakázala znovu vysílat | Fandíme seriálům
Fox
Zobrazit další 4 obrázky
Epizoda je podle stanice Fox příliš děsivá.

Dnes nám asi Akta X nepřijdou kdovíjak kontroverzní podívanou, přece jen, seriálová tvorba se posunula mnohem dál, pokud jde o odvážná témata a násilí a tak je překvapením to, že se stanice Fox v minulosti rozhodla nenabídnout reprízu jedné epizody ze čtvrté řady Akt X a stále své rozhodnutí nezměnila. 

Ukradly Stranger Things zápletku z Akt-X?
 

Konkrétně jde o díl nazvaný Home/Domov, který měl premiéru 11.10. 1996 a jak si asi vybavujete, některé epizody z Akt X nebyly jen vědecko-fantastické, ale také měly hororovou atmosféru, stejně jako právě tahle. Byly v ní k vidění děsivé mutace, zdeformované děti, vraždy a násilí, což v dané době zástupce domovské stanice Fox znervóznilo, ale i tak byl daný díl odvysílán s tím, že poprvé v historii seriálu dostala epizoda přístupnost TV-MA (nevhodné pro diváky mladší 17 let, vhodné pouze pro dospělé).

Nicméně, když mělo dojít k repríze, tak se Fox rozhodl odvysílání odmítnout bez ohledu na pozitivní recenze daného dílu, vysokou sledovanost a oblibu mezi fanoušky. Šéfové stanice jednoduše nechtěli, aby se Home objevilo v jejich vysílacím rozvrhu. 

Ovšem, štěstí je, že například na kabelové stanici FX byla daná epizoda k vidění, přece jen, na kabelových kanálech si s drsnějším obsahem příliš hlavu nelámou. 

Kdo tedy chtěl, k epizodě Home se dostal, byť to bylo o něco složitější, než si jen pustit stanici Fox. A v dnešní době internetu už to není vůbec problém. Dávné rozhodnutí Foxu tak zůstává jen jakousi připomínkou toho, že televizní tvorba dřív bývala podstatně krotší než dnes, a že Akta X to uměla pořádně rozparádit. Vzpomínáte si na tuhle epizodu?

Zdroj: SR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Tu a Tam | 06.05.2020 17:47
Tak jsem se na ten dil schvalne podival a neskutecna kravina. Byly uz lepsi teda.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu