První dojmy: Stargirl - Nový DC seriál potěší hlavně mladší diváky

První dojmy: Stargirl - Nový DC seriál potěší hlavně mladší diváky | Fandíme seriálům
DC Universe
Zobrazit dalších 31 obrázků
Tvůrci slibovali velkolepou podívanou na úrovni filmových hitovek. Trošku přeháněli, ale špatná podívaná to není ani pro dospělé, i když se zjevně cílí na mladší diváky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejnovějším přírůstkem do knihovny streamovací služby DC Universe je seriál Stargirl. Ten, stejně jako další projekty od DC Universe, není k dispozici jen na téhle platformě, ale také na stanici The CW, což naznačuje, že by spekulace o tom, že DC Universe neboduje tak, jak se věřilo (a tudíž by služba, jakožto důležitý tvůrce DC seriálů, mohla zaniknout), nemusely být daleko od pravdy. Nicméně, to je téma na jindy, pro nás je podstatné, že v Česku sérii najdete na HBO Go, a to v původní podobě (na CW jsou epizody kvůli reklamám zkrácené).

Stargirl: Trailer představuje superhrdinku ze střední, členku Justice Society of America
 

Dnes se nicméně zaměříme na to, jaká vlastně aktuální novinka je. V první řadě je na místě upozornit, že pokud očekáváte podobně dospělý projekt jako jsou Titans nebo Doom Patrol, tak budete zklamaní a to dost. Stargirl je očividně cílena na mladší publikum, takže násilí není vizuálně brutální, hlavní hrdinka je teenagerka, nechybí někdy trošku dětinský humor a bonusem pro omladinu je pak mystická živá hůl, kterou si děti ihned zamilují. 

Stručně řečeno, oblíbený nádech temnoty a intenzivní násilí tady nenajdete, Stargirl je uvolněnější, než její bratříčci. Občas je tu trošku drsnější momenty, ale nic z čeho by mladší diváci byli traumatizovaní. Na druhou stranu, seriál (nebo jeho první epizoda) není tak infantilní, aby nepobavil dospělého. 

Tedy, pokud přežije klasickou (a otravnou) zápletku o naštvané puberťačce, která nemůže přijít na jméno svému nevlastnímu otci, který je ale milý a podporující.

Otravná pubertální hrdinka (alespoň zpočátku)

To jsem viděli stokrát a málokdy to bylo zábavné a ani v tomto případě není. Naštěstí, ve druhé polovině prvního dílu už se vztah Courtney (Brec Bassinger) a Pata (Luke Wilson) změní k lepšímu, když dcerka zjistí, že její nevlastní otec spolupracoval se superhrdinským týmem Justice Society of America.

Následně se situace začne vyvíjet klasickým směrem, u Courtney se ukáže, že není obyčejná dívka, objeví se mocný záporák... prostě klasická superhrdinská "origin story". Málokdy vás děj něčím překvapí. Ne, že by vysloveně nudil, ale nesnaží se být zrovna originální. 

Ději pomáhá to, že se nebojí humoru. Mohlo by ho být víc a někdy je trochu dětinský, ale pár scén je opravdu zábavných a vtipkuje se ve chvíli, kdy byste to nečekali. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Sophie | 06.01.2024 18:03
Hi there, We run a YouTube growth service, which increases your number of subscribers both safely and practically. - We guarantee to gain you 1000-2000+ subscribers per month. - People subscribe because they are interested in your channel/videos, increasing likes, comments and interaction. - All actions are made manually by our team. We do not use any 'bots'. The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately. If you have any questions, let me know, and we can discuss further. Kind Regards, Sophie
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu