Fallout: Amazon natočí seriál podle populární videoherní série

Fallout: Amazon natočí seriál podle populární videoherní série | Fandíme seriálům
Bethesda Softworks
Zobrazit dalších 11 obrázků
Adaptaci připravují autoři úspěšného sci-fi seriálu Westworld. A mohl by se Fallout natáčet v Česku?

Jedna z nejpopulárnější videoherních sérií, Fallout, se dočká seriálového zpracování. Potřebná práva získala po měsících vyjednávání společnost Amazon. Pro její streamovací službu Prime Video seriálovou adaptaci připraví Jonathan Nolan and Lisa Joy. Dvojice je dosud známá především coby tvůrci sci-fi seriálu Westworld.

O možné adaptaci Falloutu se mluví již takřka deset let. “Poslední dekádu jsme se dívali na spoustu způsobů, jakými bychom mohli Fallout zadaptovat. Ale hned jak jsem si před pár lety poprvé promluvil s Jonathanem a Lisou, jsem si byl jistý, že oni a tým v Kilteru (produkční společnost připravující adaptaci - pozn. red.) jsou lidé, kteří to udělají dobře. Jsme obrovští fanoušci jejich práce a nemohli bychom být více nadšeni ze spolupráce s nimi a Amazon Studios,” okomentoval oznámení připravovaného Fallout seriálu Todd Howard, výkonný producent herní společnosti Bethesda. Právě ta vlastní herní značku Fallout.

První díl série si mohli hráči poprvé zahrát už v roce 1997, o rok později na něj navázal druhý díl. I přes starší grafický kabát se k původním dílům série nemálo hráčů dodnes vrací a nedá na ně dopustit. Vytvořilo je tehdy studio Interplay Productions. Práva na značku Fallout pak získala Bethesda, která sérii přenesla do 3D grafiky a s postupem let vytvořila celou řadu nových dílů - Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4 a naposledy pak Fallout 76.

A o čem vůbec tato populární videoherní série pojednává? Je zasazená do postapokalyptického světa, který byl zničený atomovou válkou. Ta byla vyvolaná nedostatkem nerostných surovin. Zbývající lidská populace přežívá v podzemních úkrytech, takzvaných Vaultech. Z nich se pak hráč v jednotlivých dílech za odlišnými cíli vydává na nebezpečný a válkou zničený povrch.

Níže si můžete pustit krátké video, kterým Amazon připravovanou seriálovou adaptaci Falloutu oznámil. V galerii si pak můžete prohlédnout fotky z Falloutu 76, poslední vydané hry série.

PS: Castingová společnost Extra Films nedávno uvedla, že od podzimu do března by se u nás měl točit nový "mega projekt". Myslíte, že je nějaká šance, že by to mohl být právě Fallout? Společnost Amazon už u nás točí dva seriály (Carnival Row a Kolo času), takže úplně vyloučené by to nebylo. Co vy na to? Dejte vědět v komentářích.

Zdroje: Deadline, Extrafilms, foto: Bethesda Softworks

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu