Sandman: Příběh očekávané komiksovky se přesune do současnosti

Sandman: Příběh očekávané komiksovky se přesune do současnosti | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit dalších 9 obrázků
Podle Neila Gaimana projekt z koronavirové pandemie ve skutečnosti těžil.

Na prezentaci DC Fandome se před několika dny představila skutečně obrovská řada připravovaných filmů a seriálů ze stáje jednoho ze dvou největších komiksových vydavatelů - mezi jinými se ukázal například The Batman a jeho seriálový prequel Gotham P.D., Wonder Woman 1984, The Suicide Squad nebo Black Adam. Mezi blockbustery největšího kalibru pak možná trošku zapadla chystaná seriálová adaptace průlomového Sandmana vznikající v produkci Netflixu. To však neznamená, že nepřišla s žádnými novinkami.

Hlavní slovo na panelu dostal autor původní komiksové předlohy - Neil Gaiman. Ten se vyjádřil zejména k tomu, jak na seriál dopadla koronavirová pandemie, která si v březnu vynutila pozastavení natáčení. Podle spisovatele několikaměsíční pauza projektu ve skutečnosti prospěla a díky ní jsou v současné době scénáře „tak blízko k dokonalosti, jak to jen lze”. Aktuálně se pak tvůrci údajně vracejí k obsazování hereckého ansámblu.

Sandman: Seriálová verze dozná jedné výrazné změny oproti komiksové předloze
 

Kromě toho pak Gaiman nezapomněl přiblížit ani samotný děj celé jedenáctidílné série. Její začátek by se měl datovat do roku 1916, podstatné události odehrávající se v prvním komiksovém čísle by se však neměly odehrávat v roce 1888, nýbrž v současnosti.

Slibně znějící komiksovka si mezitím podle nových zpráv našla hlavního režiséra. Tím by se měl stát zkušený Toby Haynes, kterému velké televizní projekty nejsou cizí. Na jeho kontě nalezneme například Sherlocka, Black Mirror (přesněji oceňovanou epizodu USS Callister), Doctora Who nebo nedávný televizní snímek Brexit. Dosud není jasné, kolik epizod si vezme na starost.

Scénárista David S. Goyer se dále již před dávnější dobou vyjádřil k případnému obnovení pozastavené produkce. Podle jeho slov by se v ideálním stavu měly kamery vrátit do Evropy letos v říjnu. To samé platí i o očekávaném sci-fi Nadace založeném na díle legendárního spisovatele Isaaca Asimova.

Zdroje: Deadline, The IlluminerdiComic-Con@Home

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu