Herec: ČT zabodovala s minisérií na televizních Oscarech

Herec: ČT zabodovala s minisérií na televizních Oscarech | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 10 obrázků
Česká televize získala prestižní nominace na evropského televizního Oscara, na cenu Prix Europa.

Třídílná minisérie Herec od České televize si ještě ani neodbyla tuzemskou televizní premiéru a již boduje na evropských festivalech. Herec získal nominaci v nejsledovanější kategorii TV Fiction evropského festivalu Prix Europa. Příběh minisérie se odehrává v 50. letech minulého století, kdy mladého talentovaného herce (Jan Cina) dobové i osobní okolnosti přimějí ke spolupráci s StB. Místo jeviště nastoupí hlavní hrdina jako údržbář na univerzitu, kde má za úkol sledovat profesora matematiky.

Herec: Seznamte se s českou minisérií o udávání za komunismu od tvůrců Spravedlnosti
 

Vyjma minisérie zabodovaly na televizních cenách další dva projekty České televize. V kategorii Digital Media Project se do finále probojoval titul Datová Lhota, která přibližuje dětským divákům na stanici ČT :D svět počítačů a internetu prostřednictvím tří hrdinů a to Kuby, Lindy a Marwina. Druhou nominaci v této sekci získal projekt programu ČT art Jedna báseň, v němž samotní autoři recitují své básně. Diváci si básně mohou přečíst, poslechnout i zhlédnout na webu ČT art.

Největší evropský festival televizních, rozhlasových a on-line pořadů Prix Europa byl založen v roce 1987. V rámci letošního ročníku porotci nominovali 208 projektů z 28 zemí v 9 různých kategoriích. Vyhlášení vítězů se uskuteční ve dnech od 18. do 25. 10. v Pustupimi v Německu. V rámci kategorie TV Fiction bude Herec bojovat o cenu s kritiky vyzdvihovanou minisérií Chalífát od Netflixu, kriminálkou Traces, španělskou romantikou Foodie Love nebo polským historickým dramatem Kamerdyner.

Zdroj: ČT

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu