Zemřela Diana Rigg, v posledních letech známá jako lady Olenna ze Hry o trůny

Zemřela Diana Rigg, v posledních letech známá jako lady Olenna ze Hry o trůny | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
V požehnaném věku 82 let zesnula britská herečka Diana Rigg, která se proslavila rolemi v bondovce Ve službách Jejího Veličenstva nebo v seriálu Hra o trůny.

Ve čtvrtek ráno zemřela herečka Diana Rigg, bylo jí 82 let. Potvrdili to její agenti. Zemřela poklidně ve spánku ve společnosti své rodiny. Podlehla rakovině, která jí byla diagnostikována letos v březnu. Britská herečka se za svou mnohaletou kariéru proslavila jak na filmové tak i na televizní scéně.

Narodila se v anglickém Doncasteru roku 1938. Část svého mládí prožila v Indii, dokud se nevrátila do rodné Británie, kde v roce 1955 začala studovat na Královské akademii dramatického umění v Londýně. Z počátku se věnovala především divadlu, mimo dalších angažmá byla také součástí Royal Shakespeare Company. Svůj televizní průlom prožila v roce 1965 s krimi seriálem The Avengers (Mstitelé), dveře do Hollywoodu se jí otevřely především v roce 1969 díky roli Tracy Bond v bondovce Ve službách Jejího Veličenstva

V roce 1972 byla nominována na Zlatý glóbus za vedlejší roli ve snímku Nemocnice. Mladším divákům se vryla do paměti především díky svému bravůrnímu výkonu v roli lady Olenny Tyrell v seriálu Hra o trůny. Jejím posledním projektem bude hororový snímek Last Night in Soho, který by měl vyjít v příštím roce.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu