The Watch: Novinka ze světa Zeměplochy v prvních upoutávkách

The Watch: Novinka ze světa Zeměplochy v prvních upoutávkách | Fandíme seriálům
BBC America
Zobrazit dalších 13 obrázků
Světoznámý knižní vesmír Terryho Pratchetta míří na obrazovky. První dojem však bohužel není příliš pozitivní.

Fanoušci populárního spisovatele Terryho Pratchetta se po více než roce od premiéry chválené minisérie The Good Omens dočkají další seriálové adaptace v podobě připravované novinky The Watch. Ta bude vycházet z autorova nejznámějšího díla - rozsáhlého knižního univerza Zeměplocha

Nebude však přímo adaptovat žádný konkrétní román. Namísto toho volně zpracuje příběh tzv. Městské hlídky smyšleného města Ankh-Morpork. V něm je alespoň v předloze zločin do určité míry legální a toliko regulovaný pravidly zločineckých cechů. Při jejich porušení přichází na místo právě Hlídka. Samotný příběh osmidílné série se pak bude soustředit na snahu Hlídky zachránit město před nebezpečným drakem, který by měl být brzy oživen.

Zeměplochu čeká seriálové zpracování
 

Již v předešlých měsících jsme se dočkali propagačních materiálů ve formě fotek, nově byla na newyorském Comic-Conu odhalena hned čtveřice ukázek - plnohodnotný teaser a tři osamostatněné scény. Již při prvním pohledu je však jasné, že nová adaptace věrným fanouškům Pratchettovy předlohy velikou radost neudělá. 

Zcela očividně se totiž tvůrci od originálního díla velice silně odklonili. Fantasy zasazení vyměnili za spíše punkové vzezření a celková atmosféra je rovněž odlišná a spíše připomíná několik dekád staré levné fantasy seriály. Možná The Watch nakonec překvapí, alespoň nyní se však nezdá jako povedená podívaná. O skutečné kvalitě se každopádně budeme moci přesvědčit v lednu 2021.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

EdaStraka | 15.10.2020 00:14
ani kdyby mi zlatem platili, nikdo me nedonuti, podivat se na trailer, natozpak na serial. naprosto staci fotky a vim, ze to bude stat za h..no. a pekne macaty. zajimalo by mne, jak to bylo se souhlasem k adaptaci. Nemeli by tvurci projednat s jeho dcerou, co presne maji v umyslu? pokud to udelali a ona s jejich zamerem, udelat z Hlidky bandu somraku a podivnych kreatur, souhlasila pri plnem vedomi a strizliva, mela by chodit kanalama...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu