Dle Gorbačova stojí za pádem Sovětského svazu seriál Dallas

Dle Gorbačova stojí za pádem Sovětského svazu seriál Dallas | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 15 obrázků
Zpěvák David Stewart tvrdí, že jeden z představitelů Sovětského svazu viní z rozpadu Ruského impéria oblíbený seriál Dallas.

Zpěvák, kytarista a hudební producent David Stewart se v podcastu A Cuppa Happy moderátorky Joss Stone nechal slyšet, že mu bývalý vůdce Sovětského svazu Michail Sergejevič Gorbačov řekl, že v pádu sovětského impéria sehrál roli klasický seriál Dallas. Série stanice CBS, jenž se vysílala v letech 1978 až 1991, zobrazovala blahobyt, úspěch a sílu Západu.

SpaceX: HBO připravuje minisérii o vesmírné společnosti Elona Muska
 

Stewart v rozhovoru sdělil, že mu Gorbačov řekl, že Dallas dal obyvatelům smyslnou představu o životě ve Spojených státech. Konkrétně mu prý Gorbačov sdělil: „Řekl, že ta půl hodina nebo kolik to bylo, měla větší dopad než cokoli jiného.“ Gorbačov onou půl hodinou měl mít na mysli pirátskou kopii VHS s dílem Dallasu, která se dostala do ruského vysílání. Ošidné vysílání amerického seriálu mělo za následek, že občané Sovětského svazu se pokusili zničit blokátory signálů v kostelech, aby mohli poslouchat hudbu ze západu, včetně skladeb The Beatles, a přijímat radiové vysílání z celého světa.

Bývalý člen skupiny Eurythmics v podcastu dále rozvinul Gorbačovu teorii tím, že prý sovětští občané věřili, že texaský lifestyle z Dallasu je přesným vyobrazením tehdejšího života v USA, což samozřejmě nebyla pravda. Na Dallas můžete zavzpomínat díky níže přiložené úvodní a závěrečné sekvenci. Možná jste nevěděli, že jedna z prvních herecký rolí Brada Pitta byla právě v Dallasu, i jeho scénky najdete pod článkem.

Zdroj: Deadline

Foto: CBS

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Magor | 31.10.2020 10:11
Blokátory signály v kostoloch... Ten kto to vymyslel teda moc inteligencie nepobral... Debilkovi asi nedošlo že vysielanie vo VKV nemalo šancu zo západu dosiahnuť až do ZSSR a na MW a LW stacilo niekoľko výkonných rušičov ktoré boli inštalovné na klasických stožiaroch ako bežné antény pre šírenie rozhlasového a TV vysielania. A tá hudba čo spomína sa bežne v ZSSR v rozhlase vysielala, dokonca tam boli v predaji aj ich LPcka. Vydavateľstvo Melódia.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu