Nová sbírka Tolkienových spisů odhalí geografii Středozemě a tajemství elfí nesmrtelnosti

Nová sbírka Tolkienových spisů odhalí geografii Středozemě a tajemství elfí nesmrtelnosti | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Nová kniha odhalí tajemství elfí nesmrtelnosti, geografii Gondoru i to, jakým rasám rostou ve Středozemi vousy.

Dříve nepublikovaná sbírka spisů J.R.R. Tolkiena zkoumá svět Středozemě v esejích zabývajících se geografií a přírodními zákony Středozemě. Nová kolekce schválená Tolkienovými potomky se bude jmenovat The Nature of Middle-earth a vydána bude v létě 2021. Vydavatelství HarperCollins přislíbilo, že se čtenáři opět přenesou do světa Silmarillionu, Nedokončených příběhů a Pána prstenů. HarperCollins vydalo za poslední desetiletí řadu dosud nevydaných děl Tolkiena, jenž zemřel v roce 1973, včetně titulu Húrinovi děti nebo Pád Gondolinu.

Pán prstenů: Do dosud cudné Středozemě podle všeho míří obnažené scény
 

Zástupce ředitele nakladatelství HarperCollins Chris Smith se k nové sbírce vyjádřil takto: „Pro Tolkiena byla Středozem součástí celého světa, který měl být detailně prokoumán a spisy v The Nature of Middle-earth odhalují dobrodružství, které podnikl, když se snažil lépe pochopit svůj unikátní výtvor.“ Nová kolekce je dle Smithe opravdovým pokladem, který čtenářům nabízí možnost nahlédnout přes rameno spisovatele J.R.R. Tolkiena v momentě tvoření tohoto komplexního světa a na každé straně na čtenáře čeká Středozem plná života.

Témata The Nature of Middle-earth zahrnují elfskou nesmrtelnost a reinkarnaci, geografii a zvířata země Númenoru, přírodu Gondoru, božské bytostí Valar i to, kterým rasám rostou ve Středozemi vousy. Editorem sbírky je tolkienský odborník a vedoucí elfského lingvistického společenství Carl F. Hostetter, jenž je počítačovým inženýrem v NASA od roku 1985. Hostetter dříve pracoval s Tolkienovým nejmladším synem Christopherem, který zaštitoval Tolkienovu pozůstalost do ledna letošního roku, kdy skonal ve věku 95 let.

Připomínáme, že aktuálně streamovací služba Amazon Prime chystá seriál ze Středozemě, který bude zasazený mnoho staletí před události Pána prstenů.

Zdroj: The Guardian

Foto: Warner Bros.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

19.12.2001 | USA, Nový Zéland
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu