V karavanu po Česku: Aleš Háma doporučuje, kam vyrazit na výlet

V karavanu po Česku: Aleš Háma doporučuje, kam vyrazit na výlet | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 18 obrázků
Nový cestopis České televize ukáže zajímavá místa v ČR, kam byste mohli vyrazit na výlet či dovolenou.

Česká televize již 7. 1. uvede první díl nového cestopisu V karavanu po Česku, v němž Aleš Háma doporučuje, kam se dá v tuzemsku vyrazit na výlet nebo dovolenou. ČT zvolila pro cestopis plný méně známých turistických skvostů naší kotliny ideální čas, neboť nikdo zatím netuší, jak to v následujících měsících bude u nás a ve světě vypadat, a tak mnoho lidí bude odkázáno na výlety po naší domovině.

Kukačky: Režisér Vyprávěj představuje dramedy o výchově vyměněných dětí na sérii promo fotografií
 

Průvodce Aleš Háma nový cestopis popisuje slovy: „Ukážeme spousty tipů a triků pro karavanisty začátečníky a navštívíme mimo známých míst i ta, která nejsou prvoplánovými turistickými destinacemi. Dokonce bych řekl, že těch neturistických je tam o dost víc. Projeli jsme toho dost a byli jsme na cestě skoro měsíc, ale mám-li vypíchnout jedno místo, tak zmíním klášter v Dolních Kounicích. Je to nádherná gotická stavba s dechberoucí minulostí a neuvěřitelnou energií.

Pořad V karavanu po Česku navazuje na loňský cyklus V karavanu po Slovensku, ve kterém diváky provázel Dalibor Gondík. Obě dokumentární série natočil Jakub Wehrenberg (Karel Gott - úsměvy nehasnou). Producentka Lucie Kapounová se nechala slyšet, že každá nová země bude mít svého průvodce a k volbě Aleše Hámy řekla: „Pro Česko byl jasnou volbou právě Aleš, který nejen, že moderuje jednu z nejoblíbenějších vědomostních soutěží ‚Kde domov můj?‘, ale je známý i jako milovník přírody, rybaření a turistiky.

Cyklus začíná v Tetíně, odkud Aleš Háma pokračuje přes Křivoklátsko do Krušných hor. Následně diváky zavede do okolí starobylého Chebu, na zámek Chyše, zavítá k rybníkům jižních Čech, na Vysočinu, jižní Moravu a v závěrečném dílu až na samotnou severní hranici s krajem Moravskoslezským. První díl se bude vysílat už dnes, 7. 1. na stanici ČT2 od 21 hodin. V galerii si můžete prohlédnout sérii pomo fotografií.

Zdroj: ČT

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Martin | 05.02.2022 18:55
svata zdislava se narodila na vysočine v křižanove okres ždar nad sazavou rodiče zdislavy bili přibislav z křižanova a italska šlechtična sibila
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu