Představitelka Xeny peskuje představitele Herkula za podporu konspiračních teorií

Představitelka Xeny peskuje představitele Herkula za podporu konspiračních teorií | Fandíme seriálům
MCA Television/Anchor Bay Entertainment
Zobrazit dalších 13 obrázků
Kevin Sorbo se chytil konspirační teorie týkající se výtržníků, kteří vtrhli do washingtonského Kapitolu. Lucy Lawless se do něj sarkasticky obula.

Kevin Sorbo, představitel bájného hrdiny Herkula z filmové série z roku 1994, sdílel na Twiteru jednu z konspiračních teorií týkající se středečního vtrhnutí podporovatelů Donaldu Trumpa do budovy Kapitolu, kde mělo být finálně stvrzeno vítězství Joe Bidena v listopadových prezidentských volbách. Zatímco se totožnosti výtržníků postupně odhalují, mluví oficiální zprávy o tom, že se jednalo především o členy radikální pravice, kteří věří v nelegitimnost voleb a vítězství Donalda Trumpa. Ovšem podle jedné z konspiračních teorií se naopak jednalo o levicové agitátory z antifašistické radikální skupiny Antifa, jejíž členové se měli za Trumpovy podporovatele pouze vydávat, aby podnítili nepokoje.

TOP 10 nejlepších seriálů, které mají základ ve filmu
 

Sorbo se prohlašuje za velikého podporovatele Donalda Trumpa a sdílel tweet Rogana O’Handleyho, který komentuje populární fotku z Kapitolu slovy „Vypadají jako Trumpovi podporovatelé?…Nebo spíš jako levicoví buřiči vydávající se za Trumpovy podporovatele?“. Sorbo kontroverzní tweet doprovodil slovy: „Tihle jako patrioti nevypadají…“.

Na Kevinův tweet brzy zareagovala Lucy Lawless, která se po boku Kevina Sorba objevila jako bojovnice Xena už v televizní filmové sérii o Herkulovi. Xena se poté v roce 1995 dočkala vlastního populárního seriálu a v roce 2002 i televizního filmu. Lawless se do svého hereckého kolegy pustila se sarkasmem, než jej označila za součást celého problému. „Ne, brouku. Fakt to nejsou patrioti. Jsou to patolízalové, domácí teroristé, posluhovači QAnonu. Jsou to blbci, kteří jdou ven a páchají zlo kvůli lidem jako jsi ty. Jsou to panáčci na klíček, které lidé jako ty s chutí natahují a nechají je, ať provedou něco hrozného.“

Že by vandalové, kteří ve středu násilně vtrhli do Kapitolu, byli členové Antify, je teorie ničím nepodložená a v tuto chvíli je považována za fake news. Proti této teorii mluví například fakt, že mezi výtržníky v Kapitolu byli veřejně známé tváře ultra-pravice, neonacisté a popírači holokaustu. Podle FBI neexistuje žádný důkaz toho, že by s děním ve Washingtonu byla jakkoliv spojená Antifa.

Foto: MCA Television/Anchor Bay Entertainment

Zdroje: NBC, EW, Lucy Lawless/Twitter, iRozhlas

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Avari | 10.01.2021 08:55
Co to plácáš? Nepiš o něčem o čem nic nevíš. To možná Lucy šíří fake news. https://www.epochtimes.cz/2021/01/08/aktivista-z-black-lives-matter-jeden-z-tech-kteri-se-vlamali-do-budovy-kapitolu/ https://www.epochtimes.cz/2021/01/10/video-trumpovi-priznivci-zastavuji-cleny-antifa-aby-nerozbijeli-okna-kapitolu/
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu