Buck Rogers: George Clooney pocestuje z minulosti do budoucnosti

Buck Rogers: George Clooney pocestuje z minulosti do budoucnosti | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 19 obrázků
Clooney oživí hrdinu z roku 1928, který pomohl formovat podobu sci-fi žánru a pokusí se s ním rozjet obří provázané univerzum.

Oscarový herec George Clooney se přidal k projektu studia Legendary, které se chystá znovuoživit v minulosti oblíbenou značku kolem postavičky jménem Buck Rogers. Jde o charakter poprvé představený v roce 1928 v povídce Armageddon 2419 A.D. od Philipa Francise Nowlana a jeho popularita ho dostala ze stránek povídky do komiksů, sci-fi časopisů, rozhlasového vysílání a samozřejmě do filmů a seriálu.

Prozatím Clooney figuruje jako jeden z producentů, ovšem studio by jej rádo vidělo v ústřední roli. Pro jejich velké plány by se jim hvězdné jméno hodilo. V ideálním případě se chystá univerzum v rozsahu, jaký byl zamýšlený pro Temnou věž od Stephena Kinga. Konkrétně v tomto případě by měl vzniknout televizní seriál vedoucí k provázaným blockbusterům pro kina a s doprovodním animovaným seriálem.

Zda se značce povede zopakovat minulé úspěchy v dnešní tvrdé konkurenci, to je otázka. Původní Buck Rogers pomáhal ustanovit celou řadu dnešních sci-fi standardů a čerpaly z něj třeba i Star Wars. Rogers představil paprskomety, raketový batoh či nejrůznější plavidla, ovšem moderní divák už všechny tyhle elementy zná odjinud a Buck Rogers by na ně ve finále mohl působit neoriginálně (něco podobného se přihodilo John Carterovi).

Původní příběh je o tom, že Buck Rogers, veterán z první světové války, vyšetřuje zvláštní fenomén hlášený z pensylvánských úhelných dolů. Pracuje pro americký institut zabývající se radioaktivitou a právě radioaktivnímu plynu je Rogers vystaven při sestupu do jedné z důlních šachet. Důsledkem této nehody zaspává a prospí se až do roku 2419. Čeká na něj zcela odlišný svět sevřený planetární válkou.

K produkci se vedle Clooneyho přihlásil i jeho kolega Grant Heslov, producent Transformerů Don Murphy a také Flint Dille, vnuk vydavatele původních komiksů o Bucku Rogersovi a spoluvlastník autorských práv. Chystanou televizní adaptaci má napsat scenárista a komiksový autor Brian K. Vaughan (Pod kupolí, Ztraceni).

Datum premiéry a způsob uvedení je zatím písničkou budoucnosti (doufejme, že nebudeme čekat do roku 2419). Pro tuto chvíli si musíme vystačit s ukázkou k filmu z roku 1979. V galerii pak naleznete obrázky z hraného ztvárnění a také několik komiksových titulků a stránek.

Foto: NBC

Zdroje: TheWrap

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu