Wild Republic: Skupina delikventů v hloubi Alp vytvoří vlastní společnost

Wild Republic: Skupina delikventů v hloubi Alp vytvoří vlastní společnost | Fandíme seriálům
Beta Film
Zobrazit další 4 obrázky
Dobrodružná minisérie připomíná Pána much či některé dystopické příběhy. Pusťte si trailer.

Léta jsme byli zvyklí, že v kontinentální Evropě nemůžeme čekat žádnou větší žánrovou rozmanitost. Pokud se vůbec seriály dostaly za hranice jednotlivých států a nešlo pouze o nějakou telenovelovitou výplň na odpoledne, tak se primárně šířily po starém kontinentu kriminálky. Ať už přišly z německy mluvících zemí, Francie nebo Skandinávie, ať už se víc klonily k akci, humoru nebo vztahům mezi policajty, pokaždé šlo o klasický koncept – co epizoda, to vyšetřovatelský případ. A je to celkem pochopitelné. Dramata nejsou na mezinárodním trhu pro komerční stanice úplně to nejatraktivnější zboží, humor může být mezi jednotlivými zeměmi hůře přenositelný a pro žánrovou tvorbu nebyly v rámci televizní produkce finanční podmínky.

To se v současné době mění díky rozmachu streamovacích služeb. Ty si mohou dražší seriály dovolit, jelikož se jim nemusí zaplatit samy o sobě, ale slouží jako „reklamní“ investice k nalákání dalších pravidelných zákazníků k dané službě. Souběžně se roztáčí spirála konkurenčního tlaku, kdy prostě musíte nabídnout podobně neotřelou nabídku, pokud chcete konkurovat gigantům, jako je Netflix.

V tomhle podhoubí německý Telekom pro svoji službu MagentaTV nechal vyrobit dobrodružnou show Wild Republic. Ta prapůvodně vychází z knihy Erwina S. Strausse, How to Start Your Own Country. Původně se plánoval film v duchu Boormanova Vysvobození, nakonec vzniká osmidílná dobrodružná minisérie, jež pojednává o skupince vyděděnců, kteří uprostřed divočiny založí vlastní společnost.

Příběh je zasazený do neproniknutelné krajiny na úpatí Alp, kde je skupina mladých lidí s nejrůznějšími těžkými proviněními vystavena experimentálnímu výchovnému programu, který je má rehabilitovat. Jeden z členů programu umírá. Nikdo neví, co se stalo a na mládež čeká těžké rozhodnutí. Měli by počkat na to, až se k tělu dostanou úřady a začnou vyšetřování? Nebo uniknout a vzít osud do vlastních rukou? Členové skupiny nemají mezi sebou mnoho společného, ale jedna věc je všechny spojuje. Nikdo z nich nemá dobré zkušenosti s autoritami a vždy od nich očekávají nefér zacházení. Protože neznají pachatele, rozhodnou se, že mají pouze jednu možnost: Utéct mezi nejvyšší alpské vrcholky. V rozsáhlém jeskynním komplexu nacházejí úkryt před počasím a svými pronásledovateli. Při boji s přírodou utvoří vlastní společnost s vlastními pravidli – Divokou republiku.

Série bude uvedená v Německu 15. dubna, tak snad pak dostane příležitost také mezinárodně. Pod následujícím odkazem si můžete přehrát trailer.

Foto: Beta Film

Zdroje: Variety, C21 Media, Beta Film

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu